Νέες BMW X5 M – BMW X6 M με εντυπωσιακές επιδόσεις

Νέες BMW X5 M – BMW X6 M με εντυπωσιακές επιδόσεις

Οι νέες BMW X5 M και BMW X6 M συνδυάζουν τα στοιχεία της επιτυχημένης οικογένειας BMW X , όπως είναι η στιβαρότητα, η ποιότητα και η ευελιξία, με τη δέσμευση για υψηλές επιδόσεις, όπως περιμένει ο καθένας από ένα μοντέλο της BMW που φέρει το διακριτικό Μ.

Πράγματι, οι επιδόσεις τόσο της Χ5 Μ όσο και της Χ6 Μ, είναι εντυπωσιακές.   Και τα δύο μοντέλα έχουν επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα σε συνδυασμό με το στάνταρ οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic.

 

Καινοτόμος τεχνολογία κινητήρων. 

Ο νέος κινητήρας M TwinPower Turbo για τις BMW X5 M και BMW X6 M είναι η ισχυρότερη μονάδα που έχει κατασκευάσει ποτέ η BMW για όχημα AWD. Διαθέτοντας πρωτοποριακή τεχνολογία M TwinPower Turbo με δύο υπερσυμπιεστές TwinScroll, πολλαπλές εξαγωγής με διασταυρούμενους αυλούς, VALVETRONIC και High Precision Direct Petrol Injection, ο 4.4L V8 αποδίδει μέγιστη ισχύ  575 hp μεταξύ 6.000 και 6.500 rpm – αύξηση τέσσερα τοις εκατό από τα προηγούμενα μοντέλα. Η βελτίωση είναι ακόμα πιο σαφής σε ό,τι αφορά την απόδοση ισχύος του νέου κινητήρα. Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 70 Nm, που ισοδυναμεί με άνοδο 1-%. Τα 750 Nm είναι διαθέσιμα σε μία ευρεία κλίμακα στροφών μεταξύ 2.200 και 5.000 rpm.

Ταυτόχρονα, η κατανάλωση καυσίμου των νέων BMW X5 M και BMW X6 M στον Ευρωπαϊκό κύκλο έχει μειωθεί κατά 20% – από 13,9 l/100 km σε 11,1 l/100 km. Οι τιμές CO2 έχουν μειωθεί πάνω από 20% στα 258 g/km.

Τα δύο μοντέλα επιταχύνουν από 0 – 100 km/h σε 4,2 δευτερόλεπτα μέσω του στάνταρ οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250 km/h.

 

Δυναμινή εμφάνιση

Η λειτουργική σχεδίαση των νέων BMW X5 M και BMW X6 M γίνεται άμεσα αντιληπτή στην αθλητική, δυναμική τους εμφάνιση που προδίδει τις υψηλές επιδόσεις τους ακόμα και όταν είναι ακίνητα. Οι τέσσερις μεγάλες εισαγωγές αέρα και τα σπόιλερ στο εμπρός τμήμα, όπως και ο διαχύτης πίσω δεν εξυπηρετούν μόνο στυλιστικούς σκοπούς. Κάθε άλλο μάλιστα: η παρουσία τους κρίθηκε απαραίτητη στην προσπάθεια των μηχανικών να βελτιστοποιήσουν την αεροδυναμική και να διασφαλίσουν αποδοτική ψύξη.

Οι νέες BMW X5 M και BMW X6 M έχουν σχεδιαστεί για χρήση κυρίως στο δρόμο. Αυτοί οι εκπρόσωποι της ‘αφρόκρεμας’ των σπορ εργαλείων συνδυάζουν την υπερυψωμένη θέση καθισμάτων ενός AWD μοντέλου BMW X με την εξαιρετική ισορροπία της φιλοσοφίας μιας BMW M. Προβάλλοντας τις βελτιωμένες αρετές των νέων μοντέλων Μ στο δρόμο, όλο το αμάξωμα βάφεται στο ίδιο χρώμα. Σε συνδυασμό με μία μείωση ύψους αμαξώματος κατά 10 mm και το φαρδύτερο μετατρόχιο που δημιουργείται από τη χρήση ελαστικών διαφορετικών διαστάσεων εμπρός / πίσω, τα αυτοκίνητα έχουν χαμηλότερο στήσιμο, ενώ δείχνουν δυναμικά ακόμα και σταματημένα, και γι’ αυτό απολαμβάνουν υψηλότερο κύρος από τα αντίστοιχα μοντέλα BMW X5/BMW X6.

 

Η αποκλειστικότητα και η εντυπωσιακή λειτουργικότητα είναι στοιχεία που προσδιορίζουν το εσωτερικό των νέων BMW X5 M και BMW X6 M. Όπως το νέο δερμάτινο τιμόνι M με ενσωματωμένα αλουμινένια χειριστήρια αλλαγών σχέσεων (paddles) και σπορ καθίσματα M σε δέρμα Merino για τον οδηγό και το συνοδηγό (με ηλεκτρική ρύθμιση και λειτουργία μνήμης), ο στάνταρ εξοπλισμός M και των δύο μοντέλων περιλαμβάνει δερμάτινο ταμπλό οργάνων BMW Individual, ανθρακί επένδυση οροφής BMW Individual, αλουμινένιες διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού, διακοσμητικά μαρσπιέ με ονομασία του μοντέλου, επενδύσεις γονάτων στην κεντρική κονσόλα και υποπόδιο M για τον οδηγό.

 

Ο στάνταρ εξοπλισμός των νέων BMW X5 M και BMW X6 M περιλαμβάνει σύστημα συναγερμού, αυτόματη λειτουργία πίσω πόρτας, αυτόματους αντιθαμβωτικούς εξωτερικούς και εσωτερικούς καθρέπτες, σύστημα πλύσης προβολέων, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού, σύστημα ηχείων hi-fi και Park Distance Control, που μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά με κάμερα οπισθοπορείας – με ή χωρίς λειτουργία Surround View. Προσαρμοζόμενοι Προβολείς LED με BMW Selective Beam, αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα