Νέο Peugeot 308. Ελαφρύτερο και οικονομικότερο από τον προκάτοχό του

Νέο Peugeot 308. Ελαφρύτερο και οικονομικότερο από τον προκάτοχό του

Μπορεί ακόμη να είναι άνοιξη, μπορεί να υπάρχει μπροστά μας ολόκληρο καλοκαίρι, η Peugeot όμως σκέφτεται από τώρα το φθινόπωρο, οπότε και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια της νέας γενιάς του δημοφιλούς μικρομεσαίου μοντέλου της, του νέου 308. Οι πρώτες φωτογραφίες πάντως κυκλοφόρησαν ήδη.

Πριν λίγες ώρες, η Peugeot αποκάλυψε το ανανεωμένο 308, το οποίο πρόκειται να κάνει παγκόσμιο ντεμπούτο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο. Το νέο Peugeot 308 θα αρχίσει να πωλείται αμέσως μετά το ντεμπούτο του, αλλά η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

Το νέο Peugeot 308 έρχεται με εντελώς νέο εσωτερικό και εξωτερικό σχεδιασμό, καθώς και με αρκετές νέες τεχνολογίες. Με μήκος 4,25 μέτρα το Peugeot 308 έρχεται με μια νέα εμπρός μάσκα, τροποποιημένους προβολείς με ενσωματωμένα LED φώτα ημέρας, και νέου σχεδιασμού πίσω φώτα. Το εσωτερικό του 308 έχει επίσης επανασχεδιαστεί.

Οι σχεδιαστές της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν διαμορφώσει το εσωτερικό του 308 του γύρω από το i-cockpit. Τα πάντα είναι τοποθετημένα έτσι ώστε ο οδηγός να μπορεί να εστιάσει καλύτερα στο δρόμο.

Χάρη στην αρθρωτή πλατφόρμα, πάνω στην οποία έχει χτιστεί το νέο 308, το αυτοκίνητο είναι ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του, κάτι που βελτιώνει την οικονομία καυσίμου και μειώνει τις εκπομπές CO2. Η Peugeot αναφέρει ότι το νέο 308 πρόκειται να είναι περίπου 140 κιλά ελαφρύτερο από τις τρέχουσες εκδόσεις. Ορισμένες εκδόσεις του νέου Peugeot 308 θα εκπέμπουν μόνο 85 γραμμάρια CO2 στο χιλιόμετρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα