O …κινέζικος κλώνος για το Range Rover Evoque

O …κινέζικος κλώνος για το Range Rover Evoque

Φαίνεται πως είναι δύσκολο για τους κινέζουν να αποφύγουν τις απομιμήσεις. Το αντίθετο μάλιστα. Τις έχουν τελειοποιήσει σε τέτοιο βαθμό, που αν αφαιρέσεις το όνομα και το σήμα, δύσκολα θα καταλάβεις ποιό προιόν είναι το αυθεντικό και ποιο η μαιμού.

Όποια εταιρία αυτοκινήτων έχει το όνομα “Landwind” θα είχε πρόβλημα στο να την πάρει κάποιος στα σοβαρά, μετά και το τελευταίο της …χτύπημα.

 

Αντί λοιπόν η κινέζικη εταιρία να κάνει τα πάντα για να δημιουργήσει κάτι που θα ικανοποιεί τις ανάγκες και τις απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, αποφάσισε πως είναι πολύ πιο εύκολο να αντιγράψει ένα Land Rover, το οποίο το ξέρουν όλοι.

Πρόκειται για το Landwind X7 και θα είναι απορίας άξιο, αν η βρετανική εταιρία δεν τους μηνύσει, αφού το SUV που κατασκεύασαν είναι πιστή αντιγραφή του Rover Evoque.

 

Το Evoque είναι πιθανότατα το πιο όμορφο SUV που φτιάχτηκε ποτέ. Πριν δύο χρόνια που κυκλοφόρησε, τόσο οι ειδικοί, όσο και ο απλός κόσμος έλεγαν ότι υπερτερεί σε design από τις BMW και τα AUDI.

To κινέζικο μοντέλο έχει αντιγράψει τα πάντα συμπεριλαμβανομένου του σχήματος των φώτων, της αεροτομή καθώς και το μεγαλύτερο μέρος του εσωτερικού.

 

Οι κινέζοι είναι γνωστοί για την δημιουργία μοντέλων -κλώνων.  Η τοπική αγορά, έχει σταματήσει να αντιγράφει ευρωπαϊκά αυτοκίνητα και σχεδιάζουν τα δικά τους. Παρόλα αυτά μικρότερες «μάρκες» στέλνουν τους κατασκόπους τους στην Ευρώπη και οι αντιγραφές που κάνουν είναι λιγότερο επιτυχείς από αυτήν που αφορά στο Landwind.

ΤΟ συγκεκριμένο μοντέλο θα κινείται από έναν 2λιτρο κινητήρα 190 αλόγων, ο οποίος είναι ο ίδιος με το αντίστοιχο βρετανικό μοντέλο.

Πάντως, το ποσό αυτό είναι τρεις φορές μικρότερο από το να αγοράσεις το αυθεντικό μοντέλο.

Να υπε πάντωνθυμίσουμε πάντως,  πως πριν 2 μήνες άλλο ένα κινέζικο μοντέλο δημιουργήθηκε ως κλώνος του Range Rover Sport.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα