Οδηγούμε, Opel Insignia 1.6. Η μεσαία τάξη πάει στον… παράδεισο

Οδηγούμε, Opel Insignia 1.6. Η μεσαία τάξη πάει στον… παράδεισο

Είναι η τιμή; Είναι ο δυνατός κινητήρας; Είναι οι πολύ καλές επιδόσεις; Είναι το ποιοτικό και πολυτελές εσωτερικό; Είναι όλα αυτά και πολλά άλλα ακόμη που δίνουν στο νέο Opel Ιnsignia την δυνατότητα να αμφισβητήσει τα περισσότερα πολυτελή σεντάν στην μεσαία κατηγορία.

To νέο Insignia είναι ξεχωριστό, κοιτάζωντάς το από κάθε γωνία.  Μυώδες αμάξωμα, προσεγμένο τελείωμα στο πίσω μέρος που παραπέμπει σε κουπέ, αλλά και ικανοποιητικοί χώροι για τους επιβάτες στην προσεγμένη καμπίνα. Αισθητικά, διαθέτει εκτός από την εταιρική ταυτότητα της Opel και τον απαραίτητο χαρακτήρα. 

 

Τα επίπεδα πολυτέλειας και ο πλούσιος εξοπλισμός δικαιώνουν το έμβλημα της εταιρίας και σε κάνουν να συνειδητοποιείς άμεσα πως βρίσκεσαι στο «χλιδάτο» εσωτερικό ενός σύγχρονου μεσαίου Opel. Βελτιωμένοι είναι και οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες, ιδιαίτερα για εκείνους τους τυχερούς που φιλοξενούνται στο πίσω τμήμα.  

Ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του 1.6 λ.  είναι νέας γενιάς και διακρίνεται εκτός από τη δύναμη και τη ροπή, για την πολιτισμένη και γραμμική λειτουργία από χαμηλό εύρος στροφών. Παράλληλα, αν είσαι προσεκτικός στο γκάζι και εκμεταλλεύεσαι τα πλούσια αποθέματα ροπής, μπορείς να κρατήσεις την κατανάλωση σε φυσιολογικά επίπεδα. Με το μοτέρ των 170 ίππων το Insignia αναπτύσσει τελική ταχύτητα 220 χλμ./ώρα, επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 9,2’’ 

Το Insignia κινείται ασφαλέστατα και δεν κρύβει την προτίμησή του στην άνεση, τον ανοιχτό δρόμο και τα ταξίδια. Παράλληλα, είναι σε θέση να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση του εκάστοτε οδηγού.

Το νέο Opel Insignia απέκτησε πιο ελκυστικό εσωτερικό και εξωτερικό στυλ σηματοδοτώντας το επόμενο βήμα για τη σχεδιαστική φιλοσοφία ‘Η γλυπτική τέχνη συναντά τη Γερμανική ακρίβεια’.

Οι διάφορες βελτιώσεις του πλαισίου διασφαλίζουν μεγαλύτερη ευελιξία και άνεση. Εξάλλου, μία νέα γενιά infotainment (σύστημα ήχου και ψυχαγωγίας) διατίθεται τώρα για το Insignia.  Αυτή ενσωματώνει πολλές λειτουργίες smartphone μέσα στο αυτοκίνητο και λειτουργεί μέσω touchpad (επιφάνεια αφής), touchscreen, χειριστηρίων στο τιμόνι καθώς και με φωνητικές εντολές, προσφέροντας έτσι τέσσερις διαφορετικές επιλογές στον οδηγό.

 

Το νέο Opel Insignia προσφέρει επίσης ποικίλες τεχνολογίες και συστήματα ασφάλειας και άνεσης. Μεταξύ αυτών είναι προηγμένα συστήματα υποστήριξης μέσω ραντάρ και κάμερας που περιλαμβάνουν από Adaptive Cruise Control  μέχρι Side Blind Spot Alert (προειδοποίηση τυφλού σημείου) και Forward Collision Alert (προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης). Αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη γενιά του μεσαίου Opel φλερτάρει με τις πολυτελείς προτάσεις της κατηγορίας και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει τελικά από αυτές.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τιμή: 21.940 ευρώ με απόσυρση.

Κινητήρας: 1.598 κ.εκ. , τετρακύλινδρος τούρμπο

Ισχύς:         170 ίπποι στις 4.250 σ.α.λ.

Ροπή: 26,4 κιλά στις 1.650 σ.α.λ.

Επιτάχυνση:  9,2’’ (0-100 χλμ./ώρα)

Τελική ταχύτητα: 220 χλμ./ώρα

Μετάδοση: στους εμπρός τροχούς, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

Κατανάλωση: 5,9 λίτρα/100 χλμ.

Ρύποι CO2: 139 γρ./χλμ.

Χώρος αποσκευών: 500 λτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα