Οδηγούμε τη νέα A 180 BlueEFFICIENCY. Επιτέλους είναι Mercedes

Οδηγούμε τη νέα A 180 BlueEFFICIENCY. Επιτέλους είναι Mercedes

Η νέα Α-Class έχει τόση σχέση με το αυτοκίνητο που αντικαθιστά, όσο ο…Μέσι με την Αστροφυσική. Επιτέλους η «Merc» βροντοφώναξε «απεταξάμην» στο συντηρητισμό εν γένει.

Η νέα A-Class αλλάζει ρότα και εστιάζει το ενδιαφέρον της κυρίως απέναντι στο premium κατεστημένο των ομοεθνών προτάσεων φωτογραφίζοντας τα Audi A3 και η BMW Σειρά 1, αλλά και στην πρόσφατη σουηδική έλευση (V40). Όπως γίνεται σαφές από την πρώτη ματιά η εικόνα είναι σαφώς γοητευτικότερη και δυναμική για να μαγνητίσει νεανικότερα βλέμματα.

Ο τέλειος συνδυασμός δυναμικού σχεδιασμού και εξαιρετικής αεροδυναμικής

Η νέα A-Class απέκτησε μικρομεσαίο σχεδιαστικό στιλ, προσφέροντας ένα μακρύ, φαρδύ και χαμηλότερο αμάξωμα με σπορ λεπτομέρειες στο κορμί της και κουπέ οφθαλμαπάτη στο σβήσιμο της οροφής προς τα πίσω. Απέκτησε με λίγα λόγια την επικοινωνιακή γλώσσα της εποχής για ένα πετυχημένο αμάξωμα στην κλάση C. Στο εσωτερικό τα υλικά φυσικά, έχουν πολύ καλή απτή ποιότητα, όπως και το φινίρισμα που είναι κορυφαίο.

Η συναρμογή είναι άμεμπτη, όπως και η εργονομία, αν εξαιρεθεί όμως η θέση (και η επιλογή) του ηλεκτρικού χειρόφρενου. Όλα καλά και στη χωροταξία με τους επιβάτες να νιώθουν ιδιαίτερα άνετα με τα γόνατα και τα κεφάλια τους. Το μόνο που μπορούμε να επισημάνουμε όχι κολακευτικά είναι πως ο χώρος αποσκευών «τερματίζει» στα 341 λίτρα. Πάντως, είναι απόλυτα κανονικός σε σχήμα και επεκτείνεται με την αναδίπλωση της πλάτης του πίσω καθίσματος.

Νεανικές και όμορφες οι γραμμές και στο εσωτερικό της νέας Α Class

Στον τομέα των κινητήρων, στη νέα A-Class θα είναι διαθέσιμοι με τρεις υπερτροφοδοτούμενες βενζινοκίνητες εκδόσεις με άμεσο ψεκασμό. Η γκάμα ξεκινάει από την 1.6 λίτρων Α-180 των 122 ίππων, η οποία αποτελεί και τη χρυσή τομή μεταξύ των επιλογών που έχει ο πελάτης. Ικανοποιητική δύναμη και ροπή σε ένα πολιτισμένο σύνολο που προσέχει και την τσέπη σας σε ότι έχει να κάνει με την κατανάλωση καυσίμου.
Με τιμές από 23.900 ευρώ διατίθεται στην ελληνική αγορά η νέα Mercedes A Class

Η άνεση και η ποιότητα κύλισης είναι υψηλού επιπέδου και η απορρόφηση των ανωμαλιών γίνεται αποτελεσματικά. Κάποιες έντονες εγκάρσιες ανωμαλίες ενίοτε δεν απορροφούνται απόλυτα. Όπως και να έχει, η Α180 εμφανίζει ατράνταχτη σταθερότητα σε υψηλές ταχύτητες, ενώ αν ξεπεραστούν τα όρια πρόσφυσης στις στροφές, η υποστροφή είναι προοδευτική και απόλυτα ελεγχόμενη. Άλλωστε, το χαμηλό κέντρο βάρους του αυτοκινήτου εξασφαλίζει δυναμισμό στο turn in, τη στιγμή μάλιστα που το τιμόνι έχει σαφή αίσθηση στην ευθεία και «κόβει» σωστά στις στροφές, έχοντας και σχετικά κοντή κρεμαγιέρα (2,7 στροφές). Η τιμή της ξεκινά από τα 23.900 ευρώ.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Η νέα Α-Class, είναι ένα αυτοκίνητο που θα εντυπωσιάσει με την πρώτη ματιά. Ο πολύ καλός κινητήρας, η οικονομική κατανάλωση βενζίνης, οι επιδόσεις, η συμπεριφορά στο δρόμο και φυσικά η τιμή πώλησης -τόσο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, βλέπε BMW σειρά 1 και Audi A3, όσο και σε ότι αφορά αυτήν καθεαυτήν την Mercedes, είναι στοιχεία που δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Για όσους λοιπόν είναι αποφασισμένοι στις μέρες μας να δαπανάνησουν κοντά στα 24 χιλιάρικα, για ένα premium πεντάθυρο μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας, η Mercedes πρέπει λογικά να βρίσκετια πολύ ψηλά στη λίστα τους,

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Mercedes-Benz A180 BlueEFFICIENCY

Κυβισμός 1.595 κ.εκ

Ισχύς 122 ίπποι / 5.000 σ.α.λ.

Ροπή στρέψης 20,4 χλγμ. / 1.250 σ.α.λ.

0-100 χλμ./ώρα 9,2″

Τελική ταχύτητα 202 χλμ. / ώρα

Μέση κατανάλωση 5,4 λίτρα / 100 χλμ.

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 4,292×1,780×1,433 μέτρα

Χώρος αποσκευών 341 λίτρα

Βάρος 1.445 κιλά

Εκπομπή CO2 128 γραμμ. / χλμ.

Βασική τιμή μοντέλου δοκιμής 23.900€

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα