Οι κλέφτες καλωδίων, πρόβλημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Βανκούβερ!

Οι κλέφτες καλωδίων, πρόβλημα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Βανκούβερ!

Κλέβουν τα καλώδια από τους σταθμούς φόρτισης και αφήνουν στο έλεος της μοίρας τους τους ατυχείς ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων που θέλουν να φορτίσουν τις μπαταρίες τους.

Σκέψου τώρα να αγωνιάς να φτάσεις σε ένα σταθμό φόρτισης του ηλεκτρικού σου αυτοκινήτου και εκεί, με τρόμο να διαπιστώνεις ότι ο σταθμός δεν λειτουργεί.

Όχι. Δεν πρόκειται για κάποιο υποθετικό σενάριο, αλλά για μια πραγματική ιστορία.

Ενώ λοιπόν κάποιες φορές ορισμένοι άνθρωποι επιχειρούν να βοηθήσουν στην μείωση των ρύπων που παράγονται από τα αυτοκίνητα και αποτελούν ένα μείζον περιβαλλοντικό πρόβλημα για τον πλανήτη, κάποιοι άλλοι καταστρέφουν ότι χτίζουν οι πρώτοι.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα ρεπορτάζ από το Βανκούβερ του Καναδά, το τελευταίο διάστημα δύο σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της πόλης έχουν δεχτεί περισσότερες από μια επιθέσεις, από κλέφτες. Οι τελευταίοι δρουν το βράδυ και κλέβουν τα ηλεκτρικά καλώδια των συγκεκριμένων μονάδων.

Θα αναρωτηθείτε, «μα καλά, τι τα θέλουν τα καλώδια;» .

Τα καλώδια περιλαμβάνουν ένα σύρμα χαλκού, τα οποία πωλείται στους πλιατζήδες οι οποίοι με την σειρά τους το λιώνουν και το επαναπροωθούν στην αγορά μετάλλων

Τώρα, στο Βανκούβερ, επισημαίνουν ότι η καταλληλότερη λύση για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, είναι να θα ήταν να σταματήσει η τοποθέτηση καλωδίων φόρτισης στους σταθμούς,  και,  κάθε ιδιοκτήτης EV να έχει τα δικά του, κάτι που συμβαίνει στην Ευρώπη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα