Οριστικό. Στην παραγωγή το 2016 το VW Golf R 400

Οριστικό. Στην παραγωγή το 2016 το VW Golf R 400

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το concept Golf R 400 θα μπει στην παραγωγή το 2016, με τούρμπο κινητήρα 2.0 λίτρων, ιπποδύναμη από 400 έως 420 ίππους και κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Η VW αποκάλυψε στο περσινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου το Golf R 400, με 400 PS από έναν 2.0-λίτρων υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο κινητήρα.

 

Από τότε, το concept car παρουσιάσθηκε σε πολλές μεγάλες εκθέσεις σε όλο τον πλανήτη, αποσπώντας τα θετικά σχόλια τόσο των ειδικών, όσο και του απλού κόσμου.

Πριν λίγες ημέρες, το υψηλόβαθμο στέλεχος του γκρουπ VW, ο Heinz-Jakob Neusser είπε « σύντομα θα έχουμε στην παραγωγή το Golf R 400» ενώ όταν του ζητήθηκε να καθορίσει το πότε θα συμβεί αυτό, η απάντηση ήταν «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο της εξέλιξης».

Σύμφωνα με βρετανικό περιοδικό αυτοκινήτου, η Volkswagen θέλει πραγματικά να αυξήσει την ισχύ του κινητήρα ως και 420 PS (309 kW). Δεν υπάρχει κουβέντα για τη ροπή, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι τη δύναμη θα πηγαίνει σε όλους τους τροχούς μέσα από το σύστημα all-wheel drive 4MOTION. Το κιβώτιο θα είναι ένα ξατάχυτο  DSG, ενώ είναι ανοικτό να κάνει πρεμιέρα στο Golf R400 ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 10 σχέσεων που εξελίσσει η VW.

 

Νέο αεροδυναμικό κιτ, βελτιωμένες αναρτήσεις και φρένα περιλαμβάνονται στα χαρακτηριστικά στοιχεία της νέας, πιό δυνατής έκδοσης του Golf που παρουσιάσθηκε ποτέ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα