«Όχι» από την Fiat στις κρούσεις για πώληση της Alfa Romeo

«Όχι» από την Fiat στις κρούσεις για πώληση της Alfa Romeo

Ο Sergio Marchionne (διευθύνων σύμβουλος του γκρουπ Fiat) επανέλαβε την απόφαση η Alfa Romeo να μείνει κάτω από την ομπρέλα της Fiat.

Στα τελευταία δύο χρόνια, η Fiat δέχτηκε αρκετές οχλήσεις προκειμένου να πουλήσει την Alfa Romeo, για την οποία, σύμφωνα με τις φήμες, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον η  Volkswagen και η Audi. Όμως, το ενδιαφέρον του γερμανικού γκρουπ για την ΑΓΟΡΑ της Alfa Romeo, δεν υλοποιήθηκε.

Έτσι, όπως όλα δείχνουν, τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει για την δημοφιλή  ιταλική φίρμα, όπως είπε προσφάτως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Sergio Marchionne. «Είμαστε δεσμευμένοι (στην Alfa Romeo)», ήταν η χαρακτηριστική κουβέντα του Ιταλού.

Επιπλέον, ο ίδιος αρνήθηκε φήμες για μια πιθανή συγχώνευση με την PSA (Peugeot – Citroen) ή την Volkswagen, αλλά παραδέχθηκε ότι η Fiat είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε νέες συμμαχίες.

Σε σχετικές ειδήσεις, από τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η Alfa Romeo ετοιμάζει την ολοκαίνουργια Giulia στο εργοστάσιό της στο Cassino, την στιγμή που η παραγωγή του Fiat Bravo και  της Lancia Delta σταμάτησε τον περασμένο μήνα.

Οι δοκιμές της  Giulia αναμένεται να αρχίσουν πριν από το τέλος του έτους, ενώ η έναρξη της μαζικής παραγωγής τοποθετείται ένα χρόνο αργότερα. Ήδη η Fiat προχώρησε σε επενδύσεις  περίπου 35 εκατ. ευρώ το εργοστάσιο στο Cassino και λέγεται ότι θα προσλάβει επιπλέον 200 υπαλλήλους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα