Πιο δυναμική, πιο σπορ και ακόμη πιο πολυτελής, η νέα BMW 7

Πιο δυναμική, πιο σπορ και ακόμη πιο πολυτελής, η νέα BMW 7

Δυναμική εμφάνιση, απίστευτη πολυτέλεια, εξαιρετικό επίπεδο άνεσης και τεχνολογία αιχμής είναι τα στοιχεία που συνοδεύουν την ολοκαίνουργια BMW 7 series. 

Η επανασχεδιασμένη 7άρα διαθέτει αρκετά σπορ και επιθετική εξωτερική σχεδίαση, ένα ζήτημα για το οποίο η βαυαρική φίρμα είχε επικριθεί ότι η εμφάνιση του κορυφαίου μοντέλου της ήταν πολύ συντηρητική.

 

Το νέο μοντέλο διαθέτει την γνωστή μάσκα της BMW που πλαισιώνεται από  φώτα LED ή προαιρετικά από Laserlight προβολείς. Το πολυτελές sedan έχει επίσης LED φώτα ομίχλης, εμπρός αεραγωγούς στο φτερό και άφθονες ποσότητες χρωμίου. Άλλα σημαντικά στιλιστικά στοιχεία είναι τα σχήματος L πίσω φώτα και μια ποικιλία στις ζάντες τα μεγέθη των οποίων αρχίζουν από 17 και φτάνουν μέχρι τις 21 ίντσες.

Όπως και πριν, η BMW θα συνεχίσει να προσφέρει την 7άρα και με μακρύ μεταξόνιο. Το τελευταίο μοντέλο είναι 14 εκατοστά μακρύτερο και πλέον διαθέτει ένα ευρύχωρο πίσω χώρο επιβατών.

 

Μιλώντας για το εσωτερικό, διατίθεται με δερμάτινες επενδύσεις και ταπετσαρίες Dakota και Nappa ταπετσαρία, καθώς και επένδυση ξύλου και αλουμινίου. Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης χειριστήρια ευαίσθητα στην αφή και ένα νέο σύστημα iDrive ψυχαγωγίας με οθόνη αφής.

Οι αγοραστές που αναζητούν την υπέρτατη πολυτέλεια μπορούν να παραγγείλουν το πακέτο Executive Lounge στην παραλλαγή με το μακρύ μεταξόνιο. Διαθέτει σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών και πίσω ηλεκτρικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά εντυπωσιακά, υπάρχει επίσης και μια πίσω κονσόλα Executive Lounge, η οποία περιλαμβάνει ένα ένα πτυσσόμενο τραπέζι, ποτηροθήκες και μια 7-ιντσών ταμπλέτα αφής.

Άλλες αξιοσημείωτες επιλογές περιλαμβάνουν μια γυάλινη οροφή Sky Lounge Panorama (για τις LWB παραλλαγές), ένα Bowers & Wilkins Diamond σύστημα ήχου surround και ένα σύστημα το οποίο ιονίζει τον αέρα και απελευθερώνει ένα από τα οκτώ διαφορετικά αρώματα που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

 

Κάτω από το καπό, θα υπάρχει μια ποικιλία κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων:

Η 750i xDrive / 750Li xDrive κινείται από τον 4.4-λίτρων TwinPower Turbo V8 κινητήρα που αποδίδει 450 PS και 650 Nm ροπής. Δίνει τη δυνατότητα στο μοντέλο να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα, και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 250 χλμ./ώρα.

Η 740i / 740Li εξοπλίζεται με έναν 3.0-λίτρων TwinPower Turbo εξακύλινδρο κινητήρα με 326 PS και 450 Nm ροπής. Επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά σε 250 χλμ./ώρα.

H 730d / 730Ld / 730d xDrive / 730Ld xDrive «φορούν» ένα 3.0-λίτρων TwinPower Turbo εξακύλινδρο κινητήρα diesel που παράγει 265 PS και 620 Nm ροπής. Είναι λίγο πιο αργή από ό, τι τα μοντέλα βενζίνης, αλλά μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,8 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 250 χλμ/ώρα.

Υπάρχει επίσης η νέα BMW 740e / 740Le / 740Le xDrive με plug-in υβριδικό σύστημα το οποίο αποτελίεται από ένα 2.0-λίτρων TwinPower Turbo 4κύλινδρο κινητήρα βενζίνης, έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 95 PS και μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Αυτό το σύστημα δίνει μια συνδυασμένη μέγιστη απόδοση 326 PS η οποία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα  σε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα και προσφέρει τελική ταχύτητα πάνω από 240 χλμ./ώρα. Το πιο σημαντικό πάντως είναι, ότι το μοντέλο καταναλώνει μόλις 2,1 λίτρα / 100 χιλιόμετρα και μπορεί να ταξιδέψει μέχρι και 40 χιλιόμετρα με την ηλεκτρική ενέργεια και σε ταχύτητες έως και 120 χλμ/ώρα.

Στον τομέα της συμπεριφοράς στο δρόμο, όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια πρότυπη αερανάρτηση με Dynamic Damper Control. Οι πελάτες μπορούν επίσης να παραγγείλουν προαιρετικά το  πακέτο Drive Pro  ένα ενεργό σύστημα ελέγχου του πλαισίου με ηλεκτρομηχανικό ενεργό σύστημα σταθεροποίησης. 

 

Τέλος η καινούρια 7άρα διαθέτει το κλειδί με την ονομασία “Display Key”. Όπως καλά καταλάβατε, αυτό  προσφέρει χρήσιμες οδηγίες μέσω της μικρής ενσωματωμένης οθόνης του, ενώ μπορεί να παρκάρει μόνο του, ή να ξεπαρκάρει από κάποιο parking χωρίς τη παραμικρή επέμβαση του οδηγού. Ακόμα εξοπλίζεται με αρκετές επιπλέον τεχνολογίες, όπως  το βελτιωμένο Active Driving Assistant

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα