Πωλείται η φόρμουλα που «ανέβασε» για πρώτη φορά τον Σούμι στο βάθρο

Πωλείται η φόρμουλα που «ανέβασε» για πρώτη φορά τον Σούμι στο βάθρο

Ένα ιστορικό μονοθέσιο, αυτό με το οποίο ο Μίκαελ Σουμάχερ ανέβηκε για πρώτη φορά στο πόντιουμ των νικητών, βγαίνει σε δημοπρασία στις 30 Νοεμβρίου.

Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 έχει αγωνιστεί με πολλά μονοθέσια αλλά το πρώτο με το οποίο ανέβηκε στο βάθροήταν ήταν μια  Bennetton-Ford.

 

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, ο Σουμάχερ κατέκτησε την 3η θέση στο τελευταίο γρκαν πρι του πρωταθλήματος του 1992, στο Μεξικό, όταν τερμάτισε πίσω από τους Μάνσελ και Πατρέζε. Εκείνη η Bennetton-Ford θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο στο Bonhams Bond Street Sale.

Το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο βγαίνει σε δημοπρασία, έτσι όπως ήταν τελείωσε τον αγώνα του Μεξικού. Παρ’ όλα αυτά δεν ήταν μόνο ο Σουμάχερ αυτός που είχε οδηγήσει το συγκεκριμένο μονοθέσιο. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις φήμες που υπάρχουν, το έχουν οδηγήσει άλλοι 3 σημαντικοί οδηγοί στις αρχές του 1990.

 

Η ιστορία όμως του μονοθέσιου δεν τελειώνει εδώ. Ο Βραζιλιάνος 3 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Νέλσον Πικέ το οδήγησε στο τελευταίο του γκραν πρι της σεζόν του 1991 και επίσης στο κοκπιτ έχει καθήσει και ο Μάρτιν Μπραντλ (σήμερα σχολιαστής της Φόρμουλα 1) στο γκραν πρι της Νότιας Αφρικής, το 1992, όταν τερμάτισε 8ος.

 

Η τιμή του συγκεκριμένου μονοθέσιου ξεκινά στη δημοπρασία που θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου, αναμένεται να εκκινήσει από τις 380.000 -475.000 δολάρια.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα