Πώς θα κάνουμε ασφαλές το ταξίδι, με το σκύλο μας στο αυτοκίνητο

Πώς θα κάνουμε ασφαλές το ταξίδι, με το σκύλο μας στο αυτοκίνητο

Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται όταν ταξιδεύουμε με τον τετράποδο φίλο μας στο αυτοκίνητο.

Ας είμαστε ειλικρινείς: Η πρώτη φορά που ταξιδεύεις με τον σκύλο σου στο αυτοκίνητο, είναι ένα είδος περιπέτειας. Προκειμένου όμως αυτή η περιπέτεια να είναι ασφαλής θα πρέπει να τηρηθούν κάποιες βασικές αρχές.

Εκ φύσεως, οι περισσότεροι σκύλοι δεν μπορούν να αντέξουν ένα ταξίδι χωρίς προηγουμένως να έχουν μια εμπειρία. Έτσι, πριν ξεκινήσετε για ένα μεγάλο ταξίδι, καλό θα είναι το σκυλί να έχει κάνει κάποιες μικρές βόλτες (δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 15 χιλιόμετρα), έτσι ώστε να γνωρίσει το όχημα και τις ιδιαιτερότητες του ταξιδίου.

Επιπροσθέτως,  να λάβετε υπ’ όψιν, πως ούτε η θέση του συνοδηγού, ούτε τα πίσω καθίσματα, είναι καλές θέσεις για έναν σκύλο. Και αυτό γιατί, εκτός όλων των άλλων,  οι αερόσακοι μπορεί να τον τραυματίσουν, σε περίπτωση ατυχήματος.

 Έτσι, η προτιμότερη θέση για τον τετράποδο φίλο μας, είναι είτε στο πορτμπαγκάζ (ποτέ αν είναι κλειστό, όπως για παράδειγμα στα σεντάν μοντέλα) σε στέισον βάγκον και χατς μπακ αυτοκίνητα, είτε στα ειδικά αυτοφερόμενα ή συρόμενα τρέιλερ. Επειδή τα μέρη αυτά μπορούν να γίνουν αρκετά άβολα κατά τις απότομες επιταχύνσεις και φρεναρίσματα, μία κουβέρτα θα κάνει πιο ευχάριστο το ταξίδι του κατοικίδιου μας.

Μία ακόμη σημαντική συμβουλή είναι να αποφεύγετε να ταξιδεύετε με το κεφάλι του σκύλου έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

 Υπάρχουν αντικείμενα (πινακίδες, κολώνες κλπ) όπως επίσης και τα άλλα οχήματα που ενδεχομένως να τον τραυματίσουν, ακόμη και θανάσιμα.

Επίσης, αποφεύγετε να τον ταΐζετε για αρκετή ώρα πριν από το ταξίδι, καθώς τα σκυλιά τείνουν να ζαλίζονται εύκολα σε τέτοιες καταστάσεις.

Δύο τελευταίες συμβουλές είναι:

Α. Να κάνετε συχνές στάσεις, καθώς τα σκυλιά δεν είναι συνηθισμένα σε αυτά τα ταξίδια. Οι στάσεις  είναι αναζωογονητικές γι’  αυτά.

Β. Να μην αφήνετε τα σκυλιά κλειδωμένα μόνα τους στο όχημα. Πρόκειται για τελείως απάνθρωπη πράξη καθώς η θερμοκρασία της καμπίνας του αυτοκινήτου μπορεί να ξεπεράσει -στην διάρκεια μιας ζεστής μέρας- ακόμη και τους 35 βαθμούς. Θα πρέπει λοιπόν, τα παράθυρα να είναι ελαφρώς ανοιχτά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα