Qoros. Η καινούργια, πλην όμως φιλόδοξη, εταιρία από την Κίνα

Qoros. Η καινούργια, πλην όμως φιλόδοξη, εταιρία από την Κίνα

Το όνομα Qoros είναι βέβαιο ότι δεν σας λέει και πολλά πράγματα. Αποτελεί όμως μια νέα αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε μολις το 2007 στην Κίνα -που αλλού- και έχει στόχο τα επόμενα χρόνια να κάνει την απόβασή της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η νεοσυσταθείσα αυτοκινητοβιομηχανία, η Qoros αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα πριν λίγα 24ώρα μερικές νέες πληροφορίες σχετικά με την παρουσία του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου.

Στη Γενεύη λοιπόν, η Qoros θα κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός μοντέλου παραγωγής, του GQ3. Πρόκειται για ένα μικρομεσαίο σεντάν  -κατηγορία VW Golf, Opel Astra, Toyota Auris- για το οποίο οι υπευθυνοι της κινεζικής φίρμας αναφέρουν ότι έχουν πετύχει να ανεβάσουν ψηλά τον πήχυ σε ότι αφορά την ποιότητα κατασκευής και την ασφάλεια του αυτοκινήτου. Ψηλά πάντα, για τα στάνταρ της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας και αυτό που απομένει είναι να δούμε αν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά ή γιαπωνέζικα.

Παράλληλα με την παγκόσμια πρεμιέρα του πρώτου μοντέλου παραγωγής, η Qoros θα παρουσιάσει επίσης δύο νέα πειραματικά μοντέλα , τα Hybrid Concept and Estate Concept. Η εξέλιξη και των δύο βασίζεται στο σεντάν μοντέλο παραγωγής.

«Το Qoros GQ3 είναι το πρώτο από τα πολλά μοντέλα που θα βασίζονται στη νέα, και από τεχνολογικής πλευράς εξαιρετικά προηγμένη, πλατφόρμα, και η οποία θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε μια σειρά νέων εκδόσεων με πολύ αποτελεσματικό τρόπο», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Qoros Auto, Volker Steinwascher.

Τα νέα κόνσεπτ της Qoros, η οποία ιδρύθηκε το 2007 από την (μεγαλύτερη) κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία την Chery Automobile της Κίνας και μια ισραηλινών συμφερόντων εταιρία επενδύσεων, θα είναι ένα hatchback crossover και ένα στέισον βάγκον.

Η Qoros αναφέρει ότι το crossover  Hybrid Concept μοντέλο, θα διαθέτει σπορ χαρακτήρα, ενώ ένας κινητήρας βενζίνης θα δίνει κίνηση στους εμπρός τροχούς. Παράλληλα θα υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας ο οποίος θα μεταφέρει κίνηση στους πίσω τροχούς, δημιουργώντας έτσι ένα σύστημα κίνησης σε όλους τους τρχούς.

Η έκδοση Estate διαθέτει ένα κανονικό σύστημα μετάδοσης με την εταιρεία να δηλώνει ότι το αυτοκίνητο προσφέρει «γενναιόδωρο και ευέλικτο εσωτερικό χώρο». 

Όλα τα μοντέλα Qoros θα κατασκευάζονται σε ένα νέο εργοστάσιο στην πόλη Changshu (βρίσκεται κοντά στην Σαγκάη), στην Κίνα. Το GQ3 sedan θα αρχίσει να πωλείται στην αγορά της Κίνας, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, με τα πρώτα αυτοκίνητα να φθάνουν στην Ευρώπη αργότερα μέσα στο έτος.

Από εκεί και πέρα, Qoros είπε ότι θα ενισχύσει την γκάμα με νέα μοντέλα «ένα κάθε έξι μήνες περίπου» σύμφωνα με δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της φίρμας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα