Quant e-Sportlimousine. Το ηλεκτρικό των 925 ίππων και των 380 χλμ./ώρα! (vid)

Quant e-Sportlimousine. Το ηλεκτρικό των 925 ίππων και των 380 χλμ./ώρα! (vid)

Με την πρώτη ματιά, σε εντυπωσιάζει η επιθετική εμφάνισή του. Όμως μένεις...κόκκαλο όταν διαβάζεις ότι είναι ηλεκτρικό, αποδίδει 925 άλογα και 11.600 Nm ροπής , έχει αυτονομία μέχρι 600 χλμ., κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα ξεπερνάει τα 380 χλμ./ώρα.

Αναζητώντας πληροφορίες για το Quant e – Sportlimousine ανακαλύψαμε ότι η προέλευση του αυτοκινήτου μας πάει πίσω στο 2003 και πρόκειται για το πνευματικό τέκνο των αδελφών La Vecchia . Κατασκευάσθηκαν αρκετά πρωτότυπα, μεταξύ των οποίων ένα που είχε παρουσιαστεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2010 , αλλά χωρίς επιτυχία. 

Αυτά όμως μέχρι τώρα, γιατί τα πράγματα άλλαξαν δραματικά τον τελευταίο χρόνο.

Τι είναι αυτό που κάνει το συγκεκριμένο όχημα πρωτοποριακό στον κόσμο των ηλεκτρκών αυτοκινήτων; Μα η τεχνολογία nanoFLOWCELL των μπαταριών. Πρόκειται για ένα καινοτόμο σύστημα αποθήκευσης και εκμετάλλευσης ενέργειας, που εξασφαλίζει αυτονομία έως και 600 χιλιομέτρων.

Η εταιρία nanoFLOWCELL από την Ζυρίχη αναφέρει ότι η τεχνολογία αυτή έχει χρησιμοποιηθεί σε μπαταρίες διαστημικών προγραμμάτων της NASA.

Το πρωτοποριακό supercar διαθέτει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους στους ισάριθμους τροχούς. Η συνολική απόδοση των ηλεκτροκινητήρων φτάνει τους 925 ίππους που είναι αρκετοί για να δώσουν εποιτάχυνση από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 380 χλμ./ώρα.

Συγχρόνως όμως, το τετραθέσιο όχημα με τις δύο πόρτες -μια σε κάθε πλευρά με το μήκος της κάθε μιας να ξεπερνά τα 2 μέτρα- σε σχήμα φτερών γλάρου, έχει αφήσει πίσω του ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει με τα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό της αυτονομίας. Αφού σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα ένα ηλεκτρικό όχημα μπορεί να διανύσει το πολύ 200 χλμ. ενώ η αυτονομία του  Quant e – Sportlimousine φτάνει τα 600 χλμ.!!!

Δείτε το βίντεο.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα