Renault Kwid. Kάτι μεταξύ χατς μπακ και crossover

Renault Kwid. Kάτι μεταξύ χατς μπακ και crossover

Ένα φθηνό μοντέλο για τις αναπτυσσόμενες αγορές, το οποίο, εφόσον αποφασιστεί να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη, το πιο πιθανό είναι να το δούμε με το σήμα της Dacia.

Μετά τα teaser της περασμένης εβδομάδας, η Renault αποκάλυψε πριν λίγες ώρες ένα νέο μοντέλο, το KWID που θα πωλούνται σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Αν και οι αρχικές πληροφορίες έλεγαν ότι το νέο μοντέλο θα ονομαζόταν “Kayou”, η Renault αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το όνομα “KWID”, που είχε δώσει και παλιότερα σε ένα concept.

Το αυτοκίνητο έχει αναπτυχθεί στην CMF-Μια πλατφόρμα που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Nissan και έχει επιροές στο σχήμα και ην εμφάνιση τόσο από hatchback όσο και από crossover μοντέλα, όπως το πλαστικό περίβλημα του αμαξώματος.

 

Το μοντέλο έχει μήκος 3,68 μέτρα και 1,58 μέτρα πλάτος ενώ διαθέτει απλό αλλά λειτουργικό εσωτερικό με οθόνη αφής επτά ιντσών και  ψηφιακό όργανο. Χωρίς να υπεισέλθουμε σε λεπτομέρειες, η Renault, λέει ο KWID έχει το μεγαλύτερο εσωτερικό χώρο και τη μεγαλύτερη χωρητικότητα πορτ-μπαγκάζ στην κατηγορία του.

 

Το όχημα εξοπλίζεται με ένα κινητήρα 0.8-λίτρου που συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, που θα επιτρέπει στο όχημα «πολύ χαμηλή κατανάλωση καυσίμου».

Παρά το γεγονός ότι η Ινδία θα είναι η πιο σημαντική αγορά KWID, η Renault λέει ότι αυτό είναι ένα διεθνές μοντέλο γι ‘αυτό θα πρέπει να πωλούνται σε άλλες χώρες.

Η Renault KWID έχει προγραμματιστεί να αρχίσει να πωλείται στην Ινδία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και θα κοστίζει μεταξύ 4.700 έως 6.275 δολαρίων.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα