Renault Sport Twizy F1 Concept. Ηλεκτροκίνητο υψηλών επιδόσεων

Renault Sport Twizy F1 Concept. Ηλεκτροκίνητο υψηλών επιδόσεων

Η Renault αποκάλυψε χτες το Twizy F1 Concept, το οποίο «χτίστηκε» χρησιμοποιώντας τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία για την Φόρμουλα 1. Κρίνοντας δε από το αποτέλεσμα, μπορούμε να πούμε ότι είναι άκρως εντυπωσιακό.

Το Renault Twizy F1 δείχνει με την πρώτη ματιά τις … καταβολές του. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα σλικ ελαστικά και το σπόϊλερ, που προέρχονται από την F1. Στο πίσω υπάρχει μια τεράστια αεροτομή και ο διαχύτης.

Το F1 Twizy είναι εξοπλισμένο με ένα σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας (KERS), εμπνευσμένο από εκείνο που εξοπλίζονται τα μονοθέσια της φόρμουλα 1 που χρησιμοποιούν κινητήρα Renault.

Το σύστημα KERS προσφέρει σχεδόν 100 ίππους και Renault λέει ότι η Twizy F1 μπορεί να επιταχύνει από μηδέν σε 100 χλμ./ώρα, εξίσου γρήγορα με το Megane RS 265, σε 6,0 δευτερόλεπτα. Το σύστημα KERS του Twizy F1 εγκαθίστανται πίσω από το κάθισμα. Το KERS αυξάνει την απόδοση του ηλεκτροκινητήρα από τους 17 στους 97 ίππους (αύξηση της ισχύς που είναι διαθέσιμη για περίπου 14.0 δευτερόλεπτα).

Η Renault τοποθετηθεί επίσης στο Twizy F1 ένα τύπου F1 τιμόνι. Η Renault Twizy F1 Concept ζυγίζει μόλις 564 κιλά και φτάνει μέγιστη ταχύτητα 110 χλμ./ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα