Σας αρέσει το Mini Businessman Concept;

Σας αρέσει το Mini Businessman Concept;

Δεν πρόκειται για ένα νέο concept από την Mini, αλλά για την δουλειά ομάδας φοιτητών του Institut Supérieur de Design στο Valenciennes (Γαλλία). Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και, για τους φοιτητές, το μόνο που μπορείς να πεις είναι «το μέλλον τους ανήκει».

Επτά σπουδαστές του Institut Supérieur de Design παρουσίασαν το έργο τους μέσα και μέσα από αυτό τις σκέψεις τους για τον σχεδιασμό ενός μελλοντικού Mini. 

Η δημιουργία των σπουδαστών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, χωρίς ίχνος υπερβολής, ως αντάξια αυτών που βλέπουμε από τις ομάδες σχεδιασμού του BMW Group.

Ακολουθώντας την λογική με την οποία η Μini δίνει τις ονομασίες στα νέα μοντέλα της, όπως  Mini Clubman, Countryman ή Paceman, αυτό το concept ονομάζεται Businessman. Το concept αυτό έρχεται να προτείνει ένα νέο όραμα για το στιλ του Mini , παραμένοντας όμως πιστό στις αρχές σχεδιασμού του κλασικού μοντέλου.

Το όνομα, από την άλλη πλευρά, υποδηλώνει μια πλήρη διαφοροποίηση σε σχέση με τα υπάρχοντα μοντέλα στην γκάμα των Μini, αλλά, κυρίως, είναι συνώνυμο με την επιτυχία

 

Οι φοιτητές ορίζουν την δημιουργία τους ως “Shooting Roadster.” Το μπροστινό μέρος θυμίζει έντονα σπορ αυτοκίνητο, λαμβάνοντας κάποια στοιχεία από το Mini (εισαγωγή αέρα στο καπό, πρόσθετοι προβολείς στη μάσκα). Το περίγραμμα των φτερών και οι στρογγυλεμένοι προβολείς δίνει ένα επιθετικό στυλ.

 

 Στο πλαινό μέρος οι  πόρτες είναι τύπου gullwing, ανοίγουν προς τα επάνω και αφήνουν έναν μεγάλο χώρο για πρόσβαση τόσο τις εμπρός όσο και στις πίσω θέσεις. Πίσω, τα φώτα εξαφανίζονται μέσα στο αμάξωμα και ξεχωρίζουν οι δύο  μεγάλες στρογγυλές απολήξεις της εξάτμισης.

Το πρωτότυπο έχει μήκος 4,65 μέτρα, ενώ το εσωτερικό μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες με άνεση. Ο σχεδιασμός είναι πολύ φουτουριστικό, τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι ευγενή  με ένα μείγμα από ξύλο και μπλε δέρμα για το δάπεδο, τα καθίσματα και το τιμόνι.

 

Στο κέντρο του τσμπλό υπάρχει το κλασικό στρογγυλό όργανο σήμα κατατεθέν όλων των Mini, το οποίο όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι μια οθόνη αφής για όλες τις λειτουργίες του οχήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα