Σε διαδικασία πτώχευσης η Bertone. Αν δεν βρεθεί επενδυτής, κλείνει τον επόμενο μήνα

Σε διαδικασία πτώχευσης η Bertone. Αν δεν βρεθεί επενδυτής, κλείνει τον επόμενο μήνα

Μετά από μια φήμη που προέκυψε στις αρχές αυτού του μήνα, εκπρόσωπος της εταιρίας Bertone προχώρησε στην επιβεβαίωση της είδησης ότι ο διάσημος ιταλικός οίκος σχεδιασμού αυτοκινήτων έχει μπει στην διαδικασία πτώχευσης, με την κατάθεση σχετικής αίτησης στα δικαστήρια.

Παράλληλα πάντως με τις διαδικασίες πτώχευσης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας αναζητούν επενδυτές ή ακόμη και αγοραστές οι οποίοι θα θελήσουν να αναλάβουν ένα μέρος των χρεών προχωρώντας συγχρόνως σε αναμόρφωσή της

 

Η Bertone κήρυξε πτώχευση λόγω «πολλών χρεών και υψηλού κόστους παραγωγής», σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “The Telegraph”, εκπρόσωπος της εταιρείας  . Η εταιρεία με έδρα το Τορίνο είναι σε πολύ κακή κατάσταση αυτή τη στιγμή δεδομένου ότι «είναι αποκλεισμένη από την αγορά» και «οι υπάλληλοι απέχουν από την εργασία τους περισσότερο από ενάμιση μήνα».

 

Ας ελπίσουμε ότι μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα κάποιος θα αγοράσει την Bertone γιατί αν όχι, ο δημιουργός του στυλ Miura θα κλείσει οριστικά. Και αυτό θα συμβεί δύο χρόνια μετά τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας της φίρμας, με την παρουσίαση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (2012) του πανέμορφου ρετρό στιλ πειραματικού μοντέλου Nuccio concept (φωτογραφίες).

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα