Στο ADAM κάνει πρεμιέρα ο νέος 3κύλινδρος Turbo κινητήρας της Opel

Στο ADAM κάνει πρεμιέρα ο νέος 3κύλινδρος Turbo κινητήρας της Opel

Πρώτος μιας νέας οικογένειας βενζινοκινητήρων μικρού κυβισμού άμεσου ψεκασμού που θα κάνει ντεμπούτο στο Opel ADAM. Διαθέτει υψηλότερη ροπή και καλύτερη απόδοση καυσίμου από 1.600 κυβ. εκ.. Συνδυάζεται με νέο εξατάχυτο κιβώτιο.

Καθαρός, πολιτισμένος, αθόρυβος: Ο νέος τρικύλινδρος κινητήρας της Opel θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο.

Ο βενζινοκινητήρας 1.0 turbo είναι φιλικός προς το περιβάλλον και αποτελεί νέο πρότυπο πολιτισμένης λειτουργίας στην κατηγορία των τρικύλινδρων, διαθέτοντας ανώτερα χαρακτηριστικά που μειώνουν το επίπεδο θορύβων και κραδασμών σε σύγκριση με πολλές τετρακύλινδρες μονάδες.

Έχοντας ισχύ 85 kW/115 hp, αυτή η λιλιπούτεια κινητήρια μονάδα αποδίδει υψηλή ροπή 166 Nm από τις 1.800 μέχρι τις 4.700 rpm παρά τις μικροσκοπικές διαστάσεις της. Ο 1.0 SIDI Turbo (Spark Ignition Direct Injection) παράγει περισσότερη ροπή από εξίσου ισχυρούς αλλά υψηλότερου κυβισμού κινητήρες σε όλη την κλίμακα στροφών, ενώ η κατανάλωση βελτιώνεται κατά 20% συγκριτικά με τον σημερινό, ατμοσφαιρικό 1.6 της Opel.

Ο 12-βάλβιδος 1.0 turbo, που θα λανσαριστεί με το ADAM του χρόνου σε συνδυασμό με εξατάχυτο κιβώτιο, είναι ο πρώτος μιας νέας οικογένειας τρικύλινδρων και τετρακύλινδρων βενζινοκινητήρων στην κατηγορία κυβισμού μέχρι 1.600 κυβ. εκ. Προηγμένες τεχνολογίες όπως άμεσος ψεκασμός, συνεχώς μεταβαλλόμενος χρονισμός βαλβίδων και ένα ελαφρύ αλουμινένιο μπλοκ συμβάλλουν ουσιαστικά στην υψηλή απόδοση. Η Opel εκτιμά ότι η νέα οικογένεια κινητήρων θα προσφέρει εντυπωσιακή οικονομία καυσίμου με εκπομπές CO2 αισθητά χαμηλότερες από 100 g/km.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα