Στο Λε Μαν παρουσιάσθηκε το νέο concept της Alpine

Στο Λε Μαν παρουσιάσθηκε το νέο concept της Alpine

Η Alpine γιορτάζοντας την 60η επέτειο από την πρώτη παρουσία της στον 24ώρο αγώνα του Λε Μαν, αποκάλυψε το concept car επάνω στο οποίο θα βασιστεί το μοντέλο παραγωγής που θα είναι έτοιμο το επόμενο έτος (Pics)

Το νέο δηιούργημα της Alpine είναι -όπως θα περίμενε ο καθένας- ένα διθέσιο σπορ κουπέ μοντέλο βαμμένο στο παραδοσιακό βαθύ μπλε χρώμα της μάρκας με πορτοκαλί πινελιές.

 

Η σχεδίαση του αυτοκινήτου θυμίζει τα θρυλικά μοντέλα της Alpine, όπως για παράδειγμα το A110 και αυτό χάρις στο χαμηλό προφίλ, την επικλινή οροφή, το χαρακτηριστικό καπό, τις σμιλευμένες πλευρές, το διακριτικό πίσω παράθυρο και άλλες σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

 

Η εταιρία έχει χρησιμοποιήσει ανθρακονήματα για να τονίσει τα high-tech χαρακτηριστικά του αμαξώματος του αυτοκινήτου, από την αεροτομή, τα πλευρικά μαρσπιέ, τον διαχύτη, τους πίσω αεραγωγούς και τους καθρέπτες.

 

Ο σχεδιασμός των τροχών είναι επίσης ένας φόρος τιμής στο παρελθόν, υπενθυμίζοντας ένα στυλ που ήταν δημοφιλές στις A110 και A310 κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970. Ευδιάκριτη δισκόφρενα και δαγκάνες φρένων σε πορτοκαλί χρώμα κρύβονται πίσω από τους τροχούς.

 

Στο πίσω μέρος, η Alpine διαθέτει ένα μεγάλο διαχύτη που ενσωματώνει ένα κεντρικό πίσω φως, που πλαισιώνεται από δύο απολήξεις εξαγωγής από ανοξείδωτο χάλυβα. Υπάρχει επίσης μια σταθερή αεροτομή.

Η μαμά Renault δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τους κινητήρες και τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα