Στον “αέρα” η Opel

Στον “αέρα” η Opel
opel_gm

Το μέλλον της παραγωγικής μονάδας της "Opel" στην Αμβέρσα (Βέλγιο) είναι "αβέβαιο", μετά από δηλώσεις στελέχους της εταιρίας

Ο Νικ Ρέϊλι συναντήθηκε με αντιπροσωπεία εργαζομένων σε μία από τις τέσσερις παραγωγικές μονάδες της “Opel” στη Γερμανία, αυτής στο Ρέσελσχάϊμ, στους οποίους εξέθεσε τα σχέδια της εταιρείας-μητέρας για τις γερμανικές μονάδες παραγωγής της θυγατρικής “Opel”.




“Περίπου 50%-60% των υπό κατάργηση 9-10 χιλιάδων θέσεων εργασίας στην Opel θα είναι από τις μονάδες παραγωγής στη Γερμανία περίπου πέντε χιλιάδες θέσεις εργασίας”, αναφέρθηκε σχετικά.



Ο Ρέϊλι στη συνέχεια τόνισε ότι
“το 2010 οι παραγωγικές μονάδες της Opel στην Ευρώπη θα δουλέψουν στο 80% του σημερινού επιπέδου παραγωγής, κάτι που θα σημάνει την κατάργηση εννέα χιλιάδων θέσεων εργασίας”. Όσο για το πού και πότε θα συμβεί αυτό, ακριβώς, ακόμα δεν αποκαλύπτεται.




“Θα ενημερωθούμε και θα διαβουλευθούμε” περιορίστηκε να συμπληρώσει ο κ. Ρέϊλι.



Το σχέδιο δραστικής ανασυγκρότησης της “Οpel”, που παρέμεινε στη GM, είναι προϋπολογισμού 3,3 δισ.ευρώ, χωρίς να αναφέρονται πόσα είναι τα εταιρικά κεφάλαια και πόσες είναι οι επιδοτήσεις από τις ενδιαφερόμενες κυβερνήσεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα