Τα δέκα πιο ακριβά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στις φετινές δημοπρασίες

Τα δέκα πιο ακριβά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν στις φετινές δημοπρασίες

Αστρονομικά ποσά στις δημοπρασίες της Pebble Beach

Διάφοροι οίκοι δημοπρασιών μαζεύονται κάθε Αύγουστο στην Pebble Beach της Καλιφόρνια, σε μια σειρά εκδηλώσεων που εντάσσονται στην «Εβδομάδα Αυτοκινήτου Pebble Beach». Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η Pebble Beach Concours d’Elegance, που θεωρείται η πιο υψηλού κύρους έκθεση αυτοκινήτου στον κόσμο. Όλοι οι πλούσιοι συλλέκτες αυτοκινήτων μαζεύονται εκεί, και έτσι αναπόφευκτα οι δημοπρασίες βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής, συγκεντρώνοντας τεράστια ποσά! Στις τιμές που θα δείτε πλάι σε κάθε μοντέλο, περιλαμβάνεται μια προμήθεια 10% που καταλήγει στον εκάστοτε οίκο της δημοπρασίας.

1964 FERRARI 250 LM COUPE

17,6 εκατομμύρια δολάρια

Πίσω από τα καθίσματα βρίσκουμε εγκατεστημένο έναν κινητήρα V12 320 ίππων. Αυτό το ιδιαίτερο αυτοκίνητο έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, αφού στους προηγούμενους ιδιοκτήτες του συγκαταλέγονται άνθρωποι από την Αγγλία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

1961 FERRARI 250 GT CALIFORNIA

16,8 εκατομμύρια δολάρια

Αυτό το αυτοκίνητο πηγαινοέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρώπη και τούμπαλιν. Η πιο πρόσφατη «κατοικία» του ήταν στα νότια της Γαλλίας. Το αρχικό χρώμα τούτου του αυτοκινήτου ήταν μπλε, και το όχημα δεν έχει ποτέ υποστεί μια ανακατασκευή σε βάθος.

 

1962 FERRARI 250 GT SWB COUPE

16,5 εκατομμύρια δολάρια

Το σασί αυτού του αυτοκινήτου σχεδιάστηκε από τον Νούτσιο Μπερτόνε, της γνωστής εταιρείας σχεδιασμού αυτοκινήτων Bertone, κι από τον Τζιορτζέτο Τζιουτζιάρο, ο οποίος υπήρξε ένας από τους γνωστότερους σχεδιαστές της Ιταλίας.

 

Δείτε και τα υπόλοιπα αυτοκίνητα

Πηγή: Fortunegreece.com

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα