Τέλος οι διακόπτες. Με οθόνη αφής όλες οι λειτουργίες στο Tesla Model S

Τέλος οι διακόπτες. Με οθόνη αφής όλες οι λειτουργίες στο Tesla Model S

Στους μεγαλύτερους σε ηλικία, είναι βέβαιο ότι η πρωτοβουλία της Tesla να καταργήσει όλους τους διακόπτες και τα χειριστήρια στο Model S με μια οθόνη αφής, θα προκαλέσει αντιρρήσεις. Για τους νεότερους όμως, τους εξοικειωμένους με τα iphone και iPad, είναι σίγουρο ότι αποτελεί μια οικεία λύση.

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό στο εσωτερικό του Tesla Model S είναι η γιγαντιαία 17 ιντσών οθόνη αφής. Μέσω της οποίας ο οδηγός ελέγχει όλες τις λειτουργίες του οχήματός του αλλά και το σύστημα ψυχαγωγίας.

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν εξοικειωθεί με τις μεγάλες οθόνες ούτε καν για τους  υπολογιστές τους, πόσω μάλλον για το αυτοκίνητό τους. Έτσι είναι σίγουρο ότι μια οθόνη 17 ιντσών στην θέση της κεντρικής κονσόλας θα καταφέρει να προσελκύσει την προσοχή.

Στο Tesla Model S η οθόνη αφής των 17 ιντσών ελέγχει τα πάντα στο αυτοκίνητο. Από το ύψος του αυτοκίνητου μέσω της ρύθμισης των αναρτήσεων, το άνοιγμα και το κλείσιμο της γυάλινης οροφής, μέχρι τα φώτα, τον κλιματισμό αλλά και τη λειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Είναι σίγουρο ότι η μεγάλη οθόνη δεν θα αρέσει σε όλους, αλλά αν αποδειχθεί ότι λειτουργεί καλά στο χρόνο και είναι ανθεκτική και αξιόπιστη, είναι σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα την δούμε να αντικαθιστά τα κλασικά κουμπιά και τους διακόπτες σε πολλά αυτοκίνητα.  Η Tesla κάνει λόγο για τη “μνήμη των μυών» η οποία είναι εκείνη που ουσιαστικά κατευθύνει τα χέρια μας προς τους διάφορους διακόπτες , τους οποίους έχουμε συνηθίσει στην ίδια θέση. Μήπως όμως το ίδιο δεν θα μπορούσε να συμβεί σε βάθος χρόνου με την οθόνη αφής;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα