Τερατούργημα. Ένα Yugo AWD με δύο κινητήρες Cadillac V8!!!

Τερατούργημα. Ένα Yugo AWD με δύο κινητήρες Cadillac V8!!!

Με δύο κινητήρες V8 , 8.2 λίτρων ο το συγκεκριμένο Yugo δεν μοιάζει σε τίποτα με το αυτοκίνητο που κατασκευαζόταν στην ενιαία Γιουγκοσλαβία

Το περιοδικό Time το τοποθέτησε προσφάτως στο νούμερο 39 στην λίστα με τα  “50 χειρότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών”.  Ο λόγος για το Yugo. Ένα αυτοκίνητο που κατασκευάσθηκε στην (ενιαία τότε) Γιουγκοσλαβία, όταν η τελευταία ανήκε στην σφαίρα επιρροής της πάλε ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Το Yugo ξεκίνησε ως μια κακή αντιγραφή μοντέλου της Fiat και σύμφωνα με τους Αμερικανούς είναι ένα από τα χειρότερα αυτοκίνητα που εισήχθησαν στις ΗΠΑ την 10ετία του ’80.

Τεράστια προβλήματα με τα ηλεκτρικά, προβληματικοί κινητήρες, πλαστικά στο εσωτερικό τα οποία ήταν χείριστης ποιότητας ήταν τα πολλά μείον που συνόδευαν το Yugo. Μοναδικό συν, η τιμή του. Βεβαίως τα αρνητικά ήταν πολλά περισσότερα και αυτός είναι ο λόγος που ακόμη και από τους ελληνικούς δρόμους τα Yugo έχουν εξαφανιστεί.

Έναν τύπο στις ΗΠΑ πάντως, όλα αυτά τα μείον δεν τον αποθάρρυναν. Ξεκίνησε με ένα Yugo του 1986 με ένα κινητήρα 1.3-λίτρων και έχει φτιάξει ένα… τερατούργημα με δύο κινητήρες. Μάλιστα. Έχει τοποθετήσει όχι έναν, αλλά δύο κινητήρες Cadillac V8..

Για να χωρέσουν οι δύο κινητήρες (8.2 λίτρων V8 από την έβδομη γενιά Cadillac Eldorado) έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις. Έτσι, τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μέρος έχουν μεγαλώσει.

Τι συμβαίνει τώρα με αυτό το τερατούργημα στο δρόμο; Είναι κάτι το οποίο δεν μπορούμε να σας το απαντήσουμε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα