Tesla: Το Model 3 ήρθε για να κάνει το ηλεκτροκίνητο πιο μαζικό

Tesla: Το Model 3 ήρθε για να κάνει το ηλεκτροκίνητο πιο μαζικό

Ο Έλον Μασκ παρουσίασε χθες το νέο Μodel 3 της Tesla. Πόσο θα στοιχίζει, τι αυτονομία έχει και ποια τα βασικά του χαρακτηριστικά

Μετά από μήνες αναμονή με φήμες και διαρροές η μεγάλη στιγμή που περίμεναν οι φίλοι της ηλεκτροκίνητης αυτοκίνησης έφτασε. Χθες το απόγευμα  στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια ο ισχυρός άνδρας της Tesla, Έλον Μασκ, παρουσίασε το Model 3 που φιλοδοξεί λόγο τιμής και αυτονομίας να καταφέρει να πετύχει ακόμη μεγαλύτερες πωλήσεις σε σχέση με τους προκατόχους του.

 

Το αυτοκίνητο που θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους υποψήφιους αγοραστές μέσα στο φθινώπορο έχει παρόμοια γραμμή με το, παλαιότερο μοντέλο S, αλλά είναι ελαφρώς μικρότερο, πιο απλό και πιο φτηνό: κοστίζει 35.000 δολάρια (περίπου 30.000 ευρώ) και έχει αυτονομία 350 χιλιομέτρων  και σύστημα αυτόματης οδήγησης.

To νέο μοντέλο θα διαθέσιμο σε τέσσερα χρώματα (κόκκινο, ασημί, γκρί και μαύρο) ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα και άλλες πιο πλούσιες εκδόσεις όπου η τιμή τους θα φθάνει τα 40 χιλ. δολάρια.   Η εταιρεία υπολογίζει  ότι ο ρυθμός παραγωγής θα αυξηθεί σταδιακά στα 5.000 οχήματα την εβδομάδα, μέχρι το τέλος του έτους.

Στο εσωτερικό το Model 3 είναι από τα πλέον μινιμαλιστικά καθώς σχεδόν όλος ο έλεγχος του αυτοκινήτου περνάει από την 15 ιντσών οθόνη επαφής που βρίσκεται δίπλα από το τιμόνι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα