Τίτλοι τέλους για τον κορυφαίο σχεδιαστή Τζιορτζέτο Τζιουτζάρο

Τίτλοι τέλους για τον κορυφαίο σχεδιαστή Τζιορτζέτο Τζιουτζάρο

Αυλαία στην παρουσία του Τζιορτζέτο Τζιουτζάρο από την Italdesign Giugiaro SpA που ίδρυσε το 1968 και πριν πέντε χρόνια πούλησε την πλειοψηφία των μετοχών της στην Audi.

Ο θρυλικός σχεδιαστής αυτοκινήτων Τζιορτζέτο Τζιουτζάρο, το έργο του οποίου περιλαμβάνει το αρχικό Volkswagen Golf και το πρώτο Fiat Panda, παραιτήθηκε από την Italdesign Giugiaro SpA.

Η κίνηση αυτή έρχεται περίπου πέντε χρόνια από τότε που ο (76χρονος σήμερα) κορυφαίος σχεδιαστής πούλησε το 90,1% των μετοχών της εταιρείας στην θυγατρική του ομίλου Volkswagen, Audi, διατηρώντας ένα ποσοστό 9,9% για τον εαυτό του και το γιο του.

Ο Τζιουτζάρο ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ίδιος και ο γιός του Φαμπρίτσιο, παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο της Italdesign Giugiaro στις 29 Ιουνίου.

Η καριέρα του Τζιουτζάρο ξεκίνησε σε ηλικία 17 ετών, στο κέντρο σχεδιασμού της Fiat. Εργάστηκε σε κατασκευαστές αμαξωμάτων που είχαν την έδρα τους στο Τορίνο, όπως ήταν οι Bertone και Ghia, πριν ξεκινήσει τη δική του εταιρεία. Κατά τη διάρκεια της σχεδόν 60χρονης παρουσίας του στον τομέα του αυτοκινήτου, ο Τζιουτζάρο υπέγραψε τον σχεδιασμό περίπου 100 αυτοκινήτων παραγωγής, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων: Του VW Golf της 1ης γενιάς, των Fiat Panda, Punto και του Audi 80. Ήταν επίσης υπεύθυνος για την εμφάνιση σπορ αυτοκινήτων όπως η Alfa Romeo Alfetta GT και Brera, η De Tomaso Mangusta, η Lotus Esprit, η Maserati Ghibli  και πολλά ακόμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα