Το 2016 στην αγορά το μικρό SUV της VW, το Taigun

Το 2016 στην αγορά το μικρό SUV της VW, το Taigun
Το 2016 αναμένεται στην αγορά το μικρό SUV της VW

Παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σάο Πάολο στην Βραζιλία το 2012 και οι φήμες θέλουν να είναι διαθέσιμο στην αγορά το 2016. Ο λόγος για το μικρό SUV της Volkswagen, το Taigun. Για όσους πιστεύουν ότι το όνομα αυτό κάτι τους λέει, δεν έχουν παρά κάνουν αναγραμματισμό του γνωστού μας Tiguan.

Έχοντας σαν βάση είτε το μικρότερο μοντέλο της φίρμας, το Up!, το Taigun θα έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει το μερίδιο εκείνο των υποψηφίων αγοραστών που δεν θέλουν το Tigaun, τόσο λόγο τιμής , όσο και λόγω διαστάσεων.

Το Taigun αναμένεται ως ένα προσιτό αυτοκίνητο που στοχεύει στις αναδυόμενες αγορές. Αν και ακόμη δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη ανακοίνωση εν τούτοις οι πληροφορίες θέλουν η τιμή του νέου SUV να μην ξεπερνά τις 15.000 ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, το Taigun θα έχει μήκος κοντά στα 3,8 μ. και πλάτος 1,7 μ. Κάτω από το καπό θα υπάρχει ο νέος TSI 3κύλινδρος κινητήρας 1,0 λτ. απόδοσης 110 ίππων και 175 Nm ροπής, ο οποίος θα  συνεργάζεται με 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Παράλληλα λέγεται ότι ίσως υπάρξει και τετρακύλινδρη έκδοση, ενώ βέβαιη πρέπει να θεωείται η έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα