Το εντυπωσιακό εναέριο πέρασμα της Jaguar XF πάνω από τον Τάμεση

Το εντυπωσιακό εναέριο πέρασμα της Jaguar XF πάνω από τον Τάμεση

Ένα ...εντυπωσιακό επίτευγμα πέτυχε η Jaguar XF, καλύπτοντας μια απόσταση 240 μέτρων πάνω σε συρματόσχοινα, περνώντας από τη μια όχθη του Τάμεση ποταμού, στην άλλη,

Η XF, είναι ένα υπέροχο supercar και μια από τις κορυφαίες δημιουργίες της βρετανικής φίρμας, από τότε που έκανε την εμφάνισή της στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Η νέα XF είναι κατά 190 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με τον προκάτοχό της και 80 κιλά ελαφρύτερη απέναντι στα μοντέλα που άμεσου ανταγωνισμού, όπως είναι η BMW-5, το Audi A6 αλλά και η Μercedes E Class.

Το μικρότερο βάρος του βρετανικού μοντέλου οφείλεται κατα κύριο λόγο στα ελαφρύτερα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του, με το 75% να είναι αλουμίνιο.

 

Συγχρόνως όμως, η XF παρουσιάζει κατά 25% μεγαλύτερη ακαμψία σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο.

Αυτή την …ελαφρότητα του νέου της μοντέλου ήθελε να επιδείξει η Jaguar, βάζοντας το αυτοκίνητο να κινηθεί επάνω σε δύο καλώδια από συρματόσχοινο σε ύψος 18 μέτρων. Παράλληλα, το εγχείρημα αυτό που έγινε ενώ πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου βρισκόταν ο γνωστός Τζιμ Ντάουφολ (γνωστός από τη συμμετοχή του σε ταινίες δράσης, όπως Τζέιμς Μποντ, Ιντιάνα Τζόουνς και Τζέισον Μπόρν) έδειξε την ευελιξία της XF.

 

Στις βασικές του εκδόσεις το αυτοκίνητο κινείται από 4κύλινδρους κινητήρες 2.0 λίτρων, βενζίνης και ντίζελ. Υπάρχουν δύο πετρελαιοκινητήρες τούρμπο με απόδοση 163 και 180 ίππων και ένας βενζίνης με 240 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκονται δύο V6 μοτέρ 3.0 λίτρων, με απόδοση 300 ίππων στην εκδοση ντίζελ και 340 ή 380 ίππων στην έκδοση της βενζίνης.

 

Το …ταξίδι πάνω στα συρματόσχοινα των οποίων ή διάμετρος ήταν 34 χιλιοστά, διήρκεσε 3 λεπτά.

«Πάνω από 35 χρόνια, στη βιομηχανία του κινηματογράφου, έχω οδηγήσει Jaguar σε πολλές ταινίες του Χόλιγουντ. Ωστόσο, η μεγαλύτερη δοκιμασία για μένα ήταν η σημερινή, αφού επρόκειτο για κάτι πρωτόγνωρο, στο οποίο σημαντικό ρόλο έπαιζαν διάφοροι εξωγενείς παράγοντες, όπως για παράδιεγμα η ταλάντωση των συρματόσχοινων, η ταχύτητα του ανέμου κ.α.. Όμως, όλα αυτά ήταν που έκαναν το εγχείρημα μια πραγματική πρόκλησηπου απαιτεί απόλυτη ακρίβεια, ισορροπία και έλεγχο», είπε μετά το τέλος της προσπάθειάς του ο Ντάουφολ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα