To Fiat 127 του 21ου αιώνα δείχνει έτοιμο για την γραμμή παραγωγής

To Fiat 127 του 21ου αιώνα δείχνει έτοιμο για την γραμμή παραγωγής

Ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα που κατασκεύασε ποτέ η Fiat. Παράλληλα όμως ήταν και μια ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση για τα φτωχά βαλάντια στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου. Ο λόγος για το 127, το οποίο επαναφέρει στο προσκήνιο ο σχεδιαστής David Obendorfer.

Η σταδιοδρομία του Fiat 127 ξεκίνησε το 1971 και ολοκληρώθηκε 12 χρόνια αργότερα, όταν αντικαταστάθηκε από το UNO. Με το 127 η Fiat ακολούθησε μια απλή στρατηγική στο σχεδιασμό, αυτή των καθαρών σχήματα και γραμμών με καλές αναλογίες. Γι ‘αυτό, αν δείτε σήμερα ένα 127 στο δρόμο, ιδιαίτερα σε ένα ωραίο χρώμα, θα το παρατηρήσετε.

Με δεδομένο ότι η Fiat είναι μια φίρμα που αρέσκεται στην επαναφορά στην παραγωγή παλιών μοντέλων της, όπως για παράδειγμα το 500, θεωρητικά το νέο 127 θα μπορούσε κάλλιστα να κατασκευαστεί. Ο David Obendorfer, ο οποίος το σχεδίασε (δικό του έργο είναι και το σύγχρονο Renault 4) αναφέρει ότι το νέο 127 θα μπορούσε να μοιράζεται το ίδιο πάτωμα και μηχανικά μέρη με το Fiat Punto και την Alfa Romeo MiTo.

Δίχως υπερβολές, το σχέδιο για το νέο 127 είναι εντυπωσιακό. Και ίσως αξίζει η Fiat να δείξει λίγη παραπάνω προσοχή για την αξιοποιήσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα