To Jeep Compass είναι ικανό για όλα

To Jeep Compass είναι ικανό για όλα

To Compass, δικίνητο ή τετρακίνητο, είναι πολύ πιο ικανό από όσο δείχνει η πολυτελής εικόνα και αίσθησή του .

Η Jeep κομίζει στον ευρωπαϊκό «πυρετό» των Crossover, στη μικρομεσαία κατηγορία εδώ (ανάμεσα στο Renegade και το Cherokee, δηλαδή), τις αμερικανικές προδιαγραφές και την εκτός δρόμου -βαριά- ιστορία του. Με άλλα λόγια, το Compass, δικίνητο ή τετρακίνητο, είναι πολύ πιο ικανό από όσο δείχνει η πολυτελής εικόνα και αίσθησή του – ειδικά στην έκδοση Trailhawk, που φέρει όλες τις διαθέσιμες της Jeep τεχνολογίες τετρακίνησης.

Το Compass υιοθετεί τα προηγμένα συστήματα Jeep Active Drive και Jeep Active Drive Low, ικανά να μεταφέρουν -αυτόματα- ακόμα και το 100% της ροπής στον καθένα τροχό όποτε χρειαστεί, τα οποία συνδυάζονται με το Jeep Selec-Terrain που παρέχει ως πέντε διαφορετικές ρυθμίσεις: τις Auto, Snow για χιόνι, Sand για άμμο και Mud για τη λάσπη, καθώς και τη Rock –για ολισθηρές πετρώδεις επιφάνειες- στο Trailhawk! Για λόγους οικονομίας καυσίμου η μετάδοση στον πίσω άξονα αποσυνδέεται όποτε δεν χρειάζεται, ενώ ο οδηγός αντίθετα έχει και την επιλογή 4WD «Lock», μόνιμης τετρακίνησης. Στο άκρο της τελευταίας βρίσκεται το Trailhawk, που είναι επιπλέον 2,5 εκ. πιο πάνω από έδαφος (στα 21,6 εκ. σύνολο), ειδικούς προφυλακτήρες για αυξημένη γωνία προσέγγισης και διαφυγής και πιο «περιπετειώδεις» αισθητικές παρεμβάσεις.

Πίσω από τις διάσημες επτά γρίλιες της Jeep και τα LED φώτα και ανάμεσα στους τετραγωνισμένους θόλους των τροχών, φιλοξενούνται ένα από τα τρία μοτέρ, ένας κινητήρας βενζίνης -1.4 Turbo με 140 ή 170 ίππους- ή δύο πετρελαίου, 1.6 MultiJet 120 hp και 2.0 MultiJet σε εκδοχές 140 ή 170 hp. Τέλος, στην προερχόμενη από τη δυτική όχθη εικόνα του εσωτερικού, ο πίνακας οργάνων φιλοξενεί μια οθόνη LED 3,5 ή 7,0 ιντσών, και η κεντρική κονσόλα μια οθόνη αφής 8,4’’ με το σύστημα πολυμέσων Uconnect, και ενσωματωμένο Apple CarPlay και Android Auto.

To 5 αστέρων Jeep Compass, στις δοκιμές ασφάλειας, φέρει 70 και πλέον συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, μεταξύ των οποίων: Forward Collision Warning-Plus: Προειδοποίηση και ενεργή αποφυγή επερχόμενης πρόσκρουσης με αυτοκίνητο ή άλλο εμπόδιο, Lane Sense Departure Warning-Plus: Προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και ενεργή επαναφορά, Adaptive Cruise Control: Αυτόματο cruise control με διατήρηση ταχύτητας και απόστασης από το εμπρός όχημα, Blind-spot Monitoring: Παρακολούθηση τυφλών σημείων κατά τους ελιγμούς αλλαγής λωρίδας, Park Sense Rear Park Assist: Υποβοήθηση παρκαρίσματος και Rear Cross Path detection: Παρακολούθηση κάθετης κίνησης με προειδοποίηση.

To Jeep Compass, προσφέρεται με ένα μοναδικό εμπορικό πρόγραμμα, 4×4 της FCA Greece, με 4 χρόνια Δωρεάν Service, 4 χρόνια Εργοστασιακή Εγγύηση, 4% προνομιακό επιτόκιο χρηματοδότησης και 4 χρόνια Οδική Βοήθεια, με όφελος αγοράς έως και τις 4.000 ευρώ.

Εξάλλου, η κορυφαία έκδοση Limited του Jeep Compass, με τον 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα με τους 140 ίππους, το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων και την προηγμένη τετρακίνηση, διαθέτει και ένα ιδιαίτερο φορολογικό ατού αφού είναι πλέον διαθέσιμη κάτω από το φράγμα των 25.000 ευρώ για τη Λιανική Τιμή Προ Φόρων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα