Το ταχύτερο roadster στον κόσμο είναι μια Bugatti. Η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Το ταχύτερο roadster στον κόσμο είναι μια Bugatti. Η Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse

Το ταχύτερα roadster στον κόσμο είναι μια Bugatti. Η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για κάμπριο αυτοκίνητα παραγωγής με μέγιστη ταχύτητα των 408,84 χλμ/ώρα, όπως καταγράφηκε από τον παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητο γερμανικό οργανισμό Τεχνικών Ελέγχων και Πιστοποιήσεων, ΤUV.

Πριν λίγα 24ώρα η Bugatti προχωρούσε σε ανακοίνωση μέσω της οποίας έκανε αναφορά για μια Super Veyron. Πολλοί τότε υποστήριξαν ότι η φίρμα που ανήκει στο γκρουπ της VW θέλει πίσω το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής που πέτυχε το Hennessey Venom GT των 1244 ίππων.

Φαίνεται όμως  ότι η ανακοίνωση της Bugatti είχε να κάνει με το ταχύτερο roadster στον κόσμο που είναι μια… Bugatti, σύμφωνα με την γνωστοποίηση της ίδιας της εταιρίας. Μετά λοιπόν το εντυπωσιακό ρεκόρ από την Bugatti Veyron 16.4 Super Sport το 2010, όταν η coupé πέτυχε κορυφαία ταχύτητα 431,072 χλμ/ώρα, η  ανοιχτή κορυφαία έκδοση του 1200 ίππων του σπορ αυτοκίνητο, η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, κατέχει επίσημα το παγκόσμιο ρεκόρ για τα roadster.

Με την παρουσία της TÜV, το κάμπριο super car έφθασε μέγιστη ταχύτητα των 408,84 χλμ/ώρα , καθιστώντας το ως το ταχύτερο κάμπριο παραγωγή στον κόσμο.

Το Vitesse οδηγήθηκε από τον Κινέζο επιχειρηματία και παθιασμένο με τους αγώνες αυτοκινήτων Anthony Liu. Μετά την επίτευξη του παγκόσμιου ρεκόρ, ο 29χρονος περιέγραψε την εμπειρία του: «Ήταν μια πολύ συναρπαστική στιγμή. Στις προπονήσεις μας ξεπεράσαμε τα 400 χλμ./ώρα  και, ακόμη και σε αυτές τις υψηλές ταχύτητες το αυτοκίνητο είναι  απίστευτα άνετο και σταθερό. Με ανοικτή οροφή, μπορείτε να ζήσετε πραγματικά τον ήχο του κινητήρα. “

Η Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse βγήκε στην  αγορά την άνοιξη του 2012. Η δύναμη της προέρχεται από ένα 8.0 λίτρων W16 κινητήρα, που αποδίδει  1200 ίππους και ροπή 1.500 Nm στις 3.000 έως 5.000 rpm .

Αυτή η ειδική Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse θα κατασκευασθεί σε μόλις οκτώ αντίτυπα και η τιμή είναι στα € 1.990.000 (συν ΦΠΑ).

Το αυτοκίνητο που πέτυχε το παγκόσμιο ρεκόρ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης που θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 29 του μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα