Το VW Golf 500R με τους 518 είναι δημιούργημα της Oettinger

Το VW Golf 500R με τους 518 είναι δημιούργημα της Oettinger

Και μόνο η εμφάνισή του καταδεικνύει ότι το συγκεκριμένο Golf είναι διαφορετικό (μα πολύ διαφορετικό) από όλα τα άλλα που κυκλοφορούν στο δρόμο.

Όταν ένας οίκος βελτιώσεων όπως ο Oettinger (σπεσιαλίστας στα μοντέλα VW και Audi) βάζει την υπογραφή του σε ένα Golf, αυτό από μόνο του φτάνει για να φανταστεί κάποιος με τι έχει να κάνει.

 

Τούρμπο 5κύλινδρος κινητήρας 2.5 λίτρων, 518 ίπποι ( οι φήμες αναφέρουν ότι θα υπάρχουν επίσης εκδόσεις με 600, 650, ακόμα και 750 hp), τελική ταχύτητα πάνω από 300 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα, είναι τα τεχνικά στοιχεία και οι επιδόσεις που κάνουν το συγκεκριμένο, καυτό Golf, να ξεχωρίζει.

 

Όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος, για να μπορέσει το Golf 500R να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και αναλογία 207,2 ίππων στο λίτρο , απαιτήθηκε μια σειρά βελτιώσεων που περιλαμβάνει:

Ο υπερσυμπιεστής και το intercooler τροποποιήθηκαν, επαναπρογραμματίσθηκε η χαρτογράφηση του κινητήρα και τοποθετήθηκε μια νέα εξάτμιση. Χρησιμοποιήθηκαν υψηλής απόδοσης σφυρήλατα έμβολα, και συγχρόνως το κύκλωμα ψύξης και το ψυγείο τροποποιήθηκαν προκειμένου να αποκτήσουν αντοχή στις αυξημένες ανάγκες. Αλλαγές έγιναν και στο 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Τα φρένα έχει φυσικά αναβαθμιστεί, καθώς, διαθέτουν εξαπίστονες δαγκάνες και διάτρητα δισκόφρενα 340 χιλιοστά.

 

Με τελική ταχύτητα να ξεπερνάει τα 300 χλμ./ώρα, ήταν σημαντικό να αναθεωρηθεί η αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Η Oettinger πρόσθεσε μια νέα ποδιά εμπρός με μεγάλους αεραγωγούς και  splitter από ανθρακονήματα και έχουν προστεθεί πλαϊνές ποδιές με πτερύγια από ανθρακονήματα. 

Στο εσωτερικό κυριαρχούν τα ελαφριά, αγωνιστικού τύπου μπάκετ καθίσματα και το νέο τιμόνι.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα