Toyota: Αντικαθιστά τα ρομπότ με ανθρώπους για να πετύχει καλύτερη ποιότητα

Toyota: Αντικαθιστά τα ρομπότ με ανθρώπους για να πετύχει καλύτερη ποιότητα

Λίγα μόλις 24ώρα μετά την ανάκληση 6,4 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως για διάφορα προβλήματα (αερόσακοι, κολώνα τιμονιού, καθίσματα, μοτέρ υαλοκαθαριστήρων) η Toyota ανακοίνωσε την αντικατάσταση των ρομπότ με εξειδικευμένους εργάτες προκειμένου να πετύχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής.

Η Toyota είναι η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία , σε ότι αφορά στη χρήση ρομπότ για την παραγωγή των οχημάτων της . Αυτός ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας ώστε η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία να ξεπεράσει σε παραγωγή οχημάτων τους άμεσους ανταγωνιστές της.

Η εκτεταμένη χρήση ρομπότ στην γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα . Ναι , τα ρομπότ συμβάλουν τα μέγιστα στην αχεία παραγωγή αυτοκινήτων , γιατί είναι πιο ακριβή στην δουλειά που κάνουν σε σχέση με το ανθρώπινο χέρι, όμως υπάρχουν πράγματα στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Για παράδειγμα η ιαπωνική φίρμα αντιμετώπισε πριν λίγα χρόνια μεγάλο πρόβλημα με το πεντάλ του γκαζιού. Ήταν ένα πρόβλημα το οποίο δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τα ρομπότ, όμως η παρέμβαση του  εξειδικευμένου εργάτη θα ήταν κάτι παραπάνω από καθοριστική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Toyota προχωρά στην ενεργοποίηση του ανθρώπινου παράγοντα στην γραμμή παραγωγής των εργοστασίων της σε όλο τον πλανήτη.

Η φίρμα επιδιώκει τώρα να φέρει πίσω επιδέξια τεχνικούς για τη βελτίωση των γραμμών παραγωγής και τη διαδικασία κατασκευής . Αυτοί οι τεχνίτες τους οποίους αναφέρουν με την λέξη “Kami – sama” (Θεός ) θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αναβάθμιση της ποιότητας κατασκευής και στον περιορισμό της παραγωγής και διάθεσης στην αγορά αυτοκινήτων με προβλήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα