Toyota FV2 Concept. Για διαδραστική οδήγηση και διασκέδαση

Toyota FV2 Concept. Για διαδραστική οδήγηση και διασκέδαση
Το Toyota FV2 Concept έρχεται από το μέλλον

Η Toyota ευελπιστεί αυτοί που θα αποκτήσουν στο μέλλον το μονοθέσιο όχημα FV2, να αναπτύξουν μια σχέση ανάλογη με αυτήν που έχει ο αναβάτης με το άλογό του. Σχέση που επιτρέπει στον αναβάτη να γνωρίζει τις ικανότητες του αλόγου, αλλά και αυτές του συμπαθούς τετράποδου να αναγνωρίζει την ψυχική διάθεση του αφεντικού του.

Το FV2 είναι ένα πρωτότυπο όχημα της Toyota που είναι αρκετά παράξενο αφού δεν έχουμε δει ποτέ μέχρι τώρα κάτι αντίστοιχο.  Όπως και με τα υπόλοιπα οχήματα που σχεδιάζει να παρουσιάσει στο εφετινό Tokyo Motor Show η Toyota, το FV2, με τα μοναδικά και άκρως ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του εκεί.

Το πρωτότυπο όχημα κατασκευάσθηκε με στόχο να προσφέρει διασκέδαση στην οδήγηση. Το “Fun to Drive” είναι η φιλοσοφία της  Toyota που θέλει τον οδηγό σωματικά και συναισθηματικά προσηλωμένο σε μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία .

Η διαφορετικότητα στο FV2 έγκειται, πέρα από την ριζοσπαστική εμφάνιση, στο σύστημα διεύθυνσης το οποίο προσαρμόζεται από τον οδηγό που μπορεί να αλλάξει πορεία με το σώμα. Πρόκειται δηλαδή για ένα διαδραστικού τύπου σύστημα διεύθυνσης, στο οποίο ο οδηγός μετακινεί το σώμα του προς τα εμπρός , πίσω , αριστερά ή δεξιά και το όχημα ακολουθεί.

Προχωρώντας προς τη συναισθηματική σύνδεση, η Toyota οραματίζεται τον οδηγό του συγκεκριμένου οχήματος να αναπτύσσει μια σχέση εμπιστοσύνης και  κατανόησης ανάλογη με αυτήν που έχει ο αναβάτης με το άλογό του.

Το FV2 μέσω της φωνής και της εικόνας αναγνωρίζει τη διάθεση του οδηγού και από τα συσσωρευμένα στοιχεία που έχει στην μνήμη του υπολογιστή μπορεί να επιβάλει περιορισμούς κατά την οδήγηση για να βοηθήσει τον χρήστη .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα