Toyota ME.WE Concept. Τέσσερα αυτοκίνητα σε… ένα

Toyota ME.WE Concept. Τέσσερα αυτοκίνητα σε… ένα
Toyota ME.WE Concept, με μήκος μόλις 3,44 μ. αλλά πλούσιους χώρους

Η Toyota αποκάλυψε το νέο ME.WE Concept λέγοντας ότι είναι στην πραγματικότητα τέσσερα αυτοκίνητα στην συσκευασία ενός! Το ME.WE Concept έχει στόχο να ενσαρκώσει το όχημα που στο άμεσο μέλλον θα αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση που υπάρχει παγκοσμίως αλλά θα ανταπεξέλθει και στις περιβαλλοντικές προκλήσεις.

Το ME.WE Concept διαθέτει σωληνοειδές πλαίσιο από αλουμίνιο και αμάξωμα κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο. Έτσι, το βάρος του οχήματος έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα, μόλις 750 κιλά. Με το μήκος του δε να φτάνει τα 3.440 μέτρα (1.750 χιλιοστά πλάτος, και 1.600 χιλιοστά ύψος) το όχημα προσφέρει άφθονους χώρους για 4 επιβάτες.

Το Toyota ME.WE Concept τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ο κάθε ένας από τους οποίους βρίσκεται σε κάθε έναν από τους τροχούς.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να οδηγείται είτε ως δικίνητο, είτε ως τετρακίνητο. Οι μπαταρίες που χρησιμοποιούνται για την τροφοδοσία του ηλεκτρικού μοτέρ έχουν τοποθετηθεί κάτω από το δάπεδο. Αυτό σημαίνει ότι το ΜΕ.WΕ μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο τον εσωτερικό χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το πίσω κάθισμα-πάγκος μπορεί να αναδιπλωθεί, μετατρέποντας το όχημα σε pick-up.

Η Toyota εξοπλίζει το ΜΕ.WΕ με μια μόνο οθόνη πάνω από το τιμόνι, το οποίο εμφανίζει πληροφορίες όπως η ταχύτητα του οχήματος, η φόρτιση της μπαταρίας, το ταξίδι και τις οδηγίες πλοήγησης. Φυσικά, μπορείτε να συνδέσετε το smartphone σας, να ακούσετε μουσική. Όλα τα παράθυρα και το παρμπρίζ του Toyota ME.WE Concept μπορούν να ανοίξουν.

Αυτό σημαίνει ότι το Toyota ME.WE Concept μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα pick-up, ένα καμπριολέ, ένα  off-roader και τέλος ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα