Βασιλιάς της ταχύτητας το εξτρίμ Koenigsegg Agera One:1 με τους 1.340 ίππους

Βασιλιάς της ταχύτητας το εξτρίμ Koenigsegg Agera One:1 με τους 1.340 ίππους

Η Koenigsegg έχει βάλει στο ...μάτι την Bugatti Veyron και με το Agera One:1 των 1.340 ίππων, θέλει να γίνει ο βασιλιάς της επιτάχυνσης αλλά και της τελικής ταχύτητας με αυτοκίνητο παραγωγής. Οι άνθρωποι της Koenigsegg κάνουν λόγο για 0-400 χλμ./ώρα σε περίπου 25 δευτερόλεπτα (!!!) και τελική στα 450 χλμ./ώρα.

Όπως φαίνεται, τα 965 άλογα της Agera δεν ήταν αρκετά για κάποιους. Έτσι η φίρμα παρουσιάζει μια νέα εκδοχή του υπεραυτοκίνητου με 1.340 άλογα και αναλογία ενός ίππους στο κιλό (το βάρος είναι 1.340 κιλά). Για αυτό το λόγο και η ονομασία One:1.

 

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη οι press days, την Πέμπτη ανοίγουν οι πύλες για το κοινό) και όπως είναι φυσικό υπάρχει πληθώρα ειδήσεων για νέα μοντέλα και πρεμιέρες που θα δούμε στην Ελβετία.

Λίγες ώρες πριν, κυκλοφόρησε το teaser του νέου hypercar της Koenigsegg, ενώ ο ιστότοπος CarNewsChina εξασφάλισε μερικές φωτογραφίες του Agera One: 1 από αγνώστη πηγή.

Η Koenigsegg προσδιορίζει το Agera One: 1  ως το «γρηγορότερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο» δηλώνοντας ότι θέτει νέο νέο ρεκόρ στην επιτάχυνση από 0 στα 400 χλμ./ώρα. Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, η Agera One: 1 μειώνει τουλάχιστον κατά 20 δευτερόλεπτα τον χρόνο (είναι και ρεκόρ) που έχει πετύχει η Bugatti Veyron και είναι 45 δευτερόλεπτα. Επίσης Koenigsegg κάνει λόγο για τελική ταχύτητα άνω των 450 χλμ/ώρα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα