Βγαίνει σε δημοπρασία η Ferrari 246GT Dino του Κιθ Ρίτσαρντς

Βγαίνει σε δημοπρασία η Ferrari 246GT Dino του Κιθ Ρίτσαρντς

Αυτή είναι μια Ferrari 246GT Dino που κατασκευάσθηκε το 1972 και αγοράσθηκε -τότε- από έναν άνδρα που ονομάζεται Κιθ Ρίτσαρντς. Ο Κιθ Ρίτσαρντς, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ένα πρόσωπο που εκείνη την εποχή απολάμβανε να παίζει κιθάρα με τους φίλους του σε ένα συγκρότημα με το όνομα Rolling Stones.

Τώρα αυτή η Dino έρχεται σε δημοπρασία, και αν υπάρχει κάτι στο οποίο πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι τέτοια αυτοκίνητα υπάρχουν ελάχιστα στον πλανήτη.

Γιατί, δεν είναι το γεγονός ότι η Dino αυτή καθ΄ εαυτή είναι μοναδική, είναι και το γεγονός ότι αυτοκίνητο με καταβολές rock ‘n’ roll σπάνια βρίσκεις.

 

Ο Κιθ Ρίτσαρντς  – ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Stones – αγόρασε την Dino , ολοκαίνουργια, στην Καλιφόρνια το 1972, και την μετέφερε στην  Βρετανία  το 1975.

Κράτησε τη Dino μέχρι τον Απρίλιο του 1986 κάνοντας μόλις 25.000 μίλια (40.200 χλμ). Αν η καημένη η Ferrari μπορούσε να μιλήσει μόνο για εκείνη την εποχή, οι ιστορίες που θα μπορούσε να πει …

Μετά από χρόνια, η Dino πωλήθηκε σε έναν «αριστοκράτη» συλλέκτη και πέρασε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Ιαπωνία.

Τώρα, βγαίνει ξανά σε δημοπρασία στις 9 Μαΐου στο Μονακό και ένα είναι το θέμα: Ότι για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν έχει τεθεί τιμή εκκίνησης.

Η Ferrar παρουσίασε την Dino 246GT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τορίνο, το Νοέμβριο του 1969. Διέθετε κινητήρα 2.4-λίτρων V6 με 195bhp.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα