Βίντεο: Έτσι κλέβουν τα αυτοκίνητα με σύστημα ‘keyless entry’

Βίντεο: Έτσι κλέβουν τα αυτοκίνητα με σύστημα ‘keyless entry’

Η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου αποκάλυψε τον τρόπο που οι κλέφτες μπορούν εύκολα να ανοίξουν ένα αυτοκίνητο που έχει σύστημα "keyless entry" (Video)

H γερμανική λέσχη αυτοκινήτου, ADAC, αποκάλυψε τα ευρήματα της δοκιμής για το πόσο εύκολο είναι για τους επίδοξους κλέφτες να παραπλανήσουν τα συστήματα “keyless entry” και να κλέψουν τα αυτοκίνητα.

Η τεχνική περιλαμβάνει αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με κλειδιά-πομπούς για είσοδο χωρίς κλειδί, δηλαδή keyless entry. Υπό κανονικές συνθήκες το κλειδί, που χρησιμοποιεί ένα ράδιο-σήμα, χρειάζεται να βρίσκεται σε απόσταση ενός δύο μέτρων μακριά από το αυτοκίνητο. Ωστόσο, για τις ανάγκες του πειράματος οι ερευνητές της ADAC εξηγούν ότι κατάφεραν με τη βοήθεια κάποιου σχετικά φθηνού εξοπλισμού να εντοπίσουν το σήμα από ένα κοντινό κλειδί, για παράδειγμα στο διπλανό τραπέζι ενός εστιατορίου και να το ενισχύσουν έτσι ώστε να είναι λειτουργικό για αρκετές εκατοντάδες μέτρα. Ο εξοπλισμό λέει η ADAC στοιχίζει μόλις €200.

Όταν μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, οι ερευνητές, που προσποιούνταν τους κλέφτες, μπορούσαν να βάλουν εμπρός και να φύγουν, καθώς οι περισσότεροι κατασκευαστές δίνουν τη δυνατότητα στο μοτέρ να λειτουργεί και το αυτοκίνητο να κινηθεί, ακόμη και όταν το κλειδί που εκπέμπει το σήμα βρεθεί εκτός ακτίνας.

“Ο κλέφτης θ μπορούσε να οδηγά το αυτοκίνητο μέχρι να μείνει από καύσιμο”, σημειώνει ο Arnulf Thiemel, μηχανικός της ADAC.

Η ADAC χρησιμοποίησε την τεχνική αυτή σε 12 μάρκες, περιλαμβανομένων των Audi, BMW, Opel και Chevrolet, Ford, Kia και Toyota, δοκιμάζοντας συνολικά πάνω από 20 μοντέλα.

Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί απειλή για τα σύγχρονα αυτοκίνητα και η λύση που προτείνει είναι να φυλάσσεται το κλειδί σε μια συσκευή εμπλοκής του σήματος.

(Πηγή: carscoops)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα