ΒΙΝΤΕΟ. Το αυτόνομο Audi RS7 γυρίζει στην πίστα του Χοκενχάιμ χωρίς οδηγό

ΒΙΝΤΕΟ. Το αυτόνομο Audi RS7 γυρίζει στην πίστα του Χοκενχάιμ χωρίς οδηγό

Χωρίς οδηγό πίσω από το τιμόνι, το Audi RS7 κινήθηκε σε αγωνιστικούς ρυθμούς στο Χοκενχάιμ, ανοίγοντας μια νέα σελίδα στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Όπως το είχε υποσχεθεί, η Audi προυσίασε το RS 7 Piloted Driving Concept στο Χοκενχάιμ. Το πειραματικό αυτοκίνητο έκανε έναν γύρο στην διάσημη πίστα, πριν την έναρξη του τελευταίου αγώνα της σεζόν στο DTM, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

To γεγονός αποτελεί αναμφίβολα ένα ορόσημο στην αυτόνομη οδήγηση. Το  RS 7 Piloted Driving Concept έκανε ένα γύρο σε αγωνιστικό ρυθμό,  χωρίς οδηγό.

 

Το αυτοκίνητο ήταν προγραμματισμένο να κάνει την διαδρομή όσο πιο καθαρά γίνεται, έτσι δεν θα το δείτε να πλησιάζει τα όριά του ενώ επίσης θα διαπιστώσετε ότι τα φρεναρίσματα πριν από τις στροφές είναι μάλλον υπερβολικά.

Το  RS 7 Piloted Driving Concept χρειάσθηκε μόλις λίγο πάνω από δύο λεπτά για να ολοκληρώσει ένα γύρο στην πίστα. Το RS 7 αναπτύσσει κατά το φρενάρισμα δυνάμεις ίσες με 1,3 g ενώ όταν στρίβει μπορεί να φτάσει το 1,1 g, με την ταχύτητα μέσα στην πίστα να αγγίζει τα 240 χλμ./ώρα.

 

Για τον προσανατολισμό στην πίστα, το πρωτότυπο χρησιμοποιεί τα δεδομένα που υπάρχουν αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή και τα οποία ενημερώνονται συνεχώς από αυτά που δίνουν τα GPS και οι τρισδιάστατες κάμερες με τις οποίες είναι εξοπλισμένο. Όλα τα δεδομένα αναλύονται και ο υπολογιστής καθορίζει το πως θα κινηθεί το όχημα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα