ΒΙΝΤΕΟ. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο που βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα

ΒΙΝΤΕΟ. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο που βρίσκεται κοντά στην πραγματικότητα
© Aeromobil

Μια εταιρία από την Σλοβακία, υπόσχεται να κάνει πραγματικότητα το πρώτο αυτοκίνητο που θα μπορεί να πετάξει, να κινηθεί στο δρόμο με άνεση και ασφάλεια, να γεμίσει καύσιμα στο πρατήριο της γειτονίας.

Μέχρι σήμερα αποτελούσε όνειρο επιστημονικής φαντασίας ένα αυτοκίνητο το οποίο προκειμένου να αποφύγει την κίνηση θα είχε την δυνατότητα να πετάξει.

Παρόλα αυτά μία σλοβάκικη εταιρία αυτοκινήτων ισχυρίζεται πως έχει κάνει μεγάλη πρόοδο σε  αυτόν τον τομέα.  Ο λόγος για το AeroMobil το οποίο κατά την πτήση έχει αυτονομία της τάξης περίπου 700 χιλιομέτρων.

© Aeromobil

 

Το περίεργο όχημα έχει τη δυνατότητα να απογειωθεί και να προσγειωθεί σε κάθε αεροδρόμιο ενώ όταν προσγειωθεί μπορεί εύκολα να χωρέσει σε μία κανονική θέση παρκινγκ στο δρόμο της γειτονιάς και να γεμίσει το ρεζερβουάρ του σε ένα πρατήριο καυσίμων σε οποιοδήποτε δρόμο.

© Aeromobil

 

Το AeroMobil, εν πτήση, μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα έως και 200 χλμ.ώρα. Ο σχεδιασμός του δεν είναι ακόμα τελειοποιημένος καθώς τα φτερά κατά την οδήγηση διπλώνουν και αποθηκεύονται στα πίσω καθίσματα.

Τέλος, το AeroMobil θα παρουσιαστεί φέτος στις 29 του Οκτώβρη στο Pioneers Festival στην Αυστρία.

© Aeromobil

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα