Βίντεο: Το ιπτάμενο ψάρι: Μισό βάρκα, μισό αεροπλάνο και με V8 κινητήρα

Βίντεο: Το ιπτάμενο ψάρι: Μισό βάρκα, μισό αεροπλάνο και με V8 κινητήρα

Το σχήμα του μοιάζει με σαλάχι, θεωρητικά έχει αρκετά στοιχεία σκάφους καταμαράν και συγχρόνως πετά σε χαμηλό ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας. Αυτό είναι το AirFigh-8.

Όταν αναφερόμαστε σε μεταφορά ανθρώπων, τις περιορίζουμε σε πλοία, αεροπλάνα, τρένα, αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Ήρθε όμως ο καιρός να ανακαλύψουμε κάτι εντελώς διαφορετικό. Υποδεχτείτε το AirFigh-8 που έχει σχεδιαστεί από την αυστραλιανή εταιρεία Flightship.

Είναι βασικά ένα επιβατικό αεροσκάφος που απογειώνεται από το νερό αλλά πετά σε χαμηλό ύψος πάνω από την εποφάνεια της θάλασσας, μόλις στα 2 μέτρα. Το σχήμα και το άνοιγμα των φτερών είναι τέτοιο που μειώνει την οπισθέλκουσα και προσφέρει μεγαλύτερη άνωση στο σκάφος, όταν αυτό πετά σε ύψος δύο μέτρων. Επομένως, σε αυτή την απόσταση από την επιφάνεια της θάλασσας έχει μικρή κτανάλωση καυσίμων.

Το σκάφος κινείται από ένα V8 κινητήρα αυτοκινήτων και μπορεί να μεταφέρει 6 επιβάτες συν δύο άτομα πλήρωμα, ενώ μπορεί να μετατραπεί για διακίνηση εμπορευμάτων.

‘Οπως αναφέρουν οι εμπνευστές της ιδέας, τα περίφημα  Ekranoplans που είχαν σχεδιάσει πριν από πολλές 10ετίες οι Σοβιετικοί -πρόκειται για τεράστα αποβατικά αεροσκάφη το μεγαλύτερο εκ των οποίων είχε βάρος 550 τόνων- για να κάνουν … απόβαση στις ΗΠΑ, είναι αυτά από τα οποία … δανείσθηκαν στοιχεία για τη δημιουργία του AirFigh.

Η AirFigh διαθέτει ένα κινητήρα της General Motors V8 που ωθεί δύο έλικες. Επειδή η Airfish πετά τόσο χαμηλά, είναι χαρακτηριστιτό δεν χρειάζεται κάποιος να έχει δίπλωμα πιλότου για να το οδηγήσει.

“Εάν αυτό είναι ένα τέτοιο φοβερό αεροσκάφος, γιατί τα βίντεο όλα είναι θολά; Πρέπει να πρόκειται περί φάρσας” , υποστηριζουν κάποιοι. Και η αλήθεια είναι ότι από το 2003 έως και σήμερα η εταιρία έχει κατασκευάσει μόλις 3 κομμάτια, ενώ οι φήμες από την Αυστραλία λένε ότι λόγω έλλειψης χρηματών αναγκάσθηκε να πουλήσει το όλο κόνσπετ.

Τώρα το AirFigh έρχεται ξανά στο προσκήνιο και λέγεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την αγορά του, τόσο στην επιβατική όσο και στην εμπορευματική του μορφή, από διάφορες χώρες όπως οι Μαλβίδες, ο Καναδάς, που μια τέτοια λύση θα μπορούσε να εξυπηρετήσει σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα