Βίντεο. Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς. Μαζεύοντας δολάρια σε δρόμο του Χονγκ Κονγκ

Βίντεο. Χριστουγεννιάτικος μπουναμάς. Μαζεύοντας δολάρια σε δρόμο του Χονγκ Κονγκ

Η πόρτα ενός οχήματος που μετέφερε χρήματα άνοιξε και στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ σκορπίστηκαν 15 εκ. δολάρια ΗΚ. Όπως μπορείτε να δείτε και στα βίντεο, επικράτησε ... πανικός

Η ισοτιμία ενός δολαρίου Χονγκ Κονγκ (ΗΚ) είναι ίση με περίπου το 0,13 του δολαρίου ΗΠΑ. Όμως, όπως και να έχει το θέμα, τα 15.000.000 δολάρια Χονγκ Κονγκ  που σκορπίσθηκαν σε ένα δρόμο της ασιατικής μεγαλούπολης αντιστοιχούν σε περίπου1,93 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ποσό κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητο.

Από αυτό το ποσό, μόνο 4.800.000 δολάρια ΗΚ (περίπου 620,000 δολάρια ΗΠΑ) ανακτήθηκε , δηλαδή περίπου το 1/3. Το υπόλοιπο ποσό, βρίσκεται στα χέρια 20 έως 30 ατόμων που ήταν μπροστά στο περιστατικό και φυσικά δεν άφησαν την ευκαιρία που τους δόθηκε να πάει χαμένη.

Το φορτηγό μετέφερε συνολικά 525 εκατομμύρια δολάρια Χονγκ Κονγκ εκ των οποίων τα 17.500.000 δολάρια βρίσκονταν σε χαρτοκιβώτια. Προφανώς, μία από τις πόρτες του οχήματος υπέστη βλάβη και άνοιξε σκορπώντας αυτά τα χρήματα σε έναν από τους πιό πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους.

Το πλήρωμα του οχήματος δεν κατάλαβε το τι συμβαίνει και συνέχισε … ακάθεκτο την πορεία του, Μόνο όταν έφτασε στον προορισμό του, συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί.

Τώρα, από τα χρήματα που ανακτήθηκαν, περίπου 1.000.000 δολάρια το επέστρεψαν δύο άτομα ενώ άλλο 1 εκάτ. το μάζεψε και το έδωσε πίσω ένας άλλος κάτοικος της πόλης που βρέθηκε μπροστά στο συμβάν.

Η τοπική αστυνομία διεξάγει έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τα άτομα που πήραν τα χρήματα και να καταφέρει να τα πάρει πίσω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα