VW T-Cross: με πλήρη εξοπλισμό και προηγμένη ασφάλεια

VW T-Cross: με πλήρη εξοπλισμό και προηγμένη ασφάλεια

Το T-Cross, το πιο μικρό crossover μοντέλο στη γκάμα της VW, αποτελεί μια ισχυρή πρόταση στην αγορά και ανερχόμενη δύναμη, καθώς λανσαρίστηκε πρόσφατα στην Ελλάδα.

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα αμάξωμα 12 εκ. μικρότερο του T-Roc. Με μήκος ελάχιστα μικρότερο των 4,11 μέτρων, το VW T- Cross είναι μεγαλύτερο κατά 5,5 εκ. σε σχέση με το Polo. Το ύψος φτάνει τα 1,584 μ. και το μεταξόνιο τα 2,551 μ.. Παράλληλα, τα καθίσματα είναι τοποθετημένα 10 εκ. ψηλότερα από το Polo, ενώ οι πίσω επιβάτες κάθονται ακόμα ψηλότερα.

Σχεδιαστικά είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως VW, με μάσκα που θυμίζει T-Roc, έχοντας, ωστόσο, σπόιλερ και ενσωματωμένους στη μάσκα προβολείς ομίχλης και φώτα ημέρας.

Για το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ο υποψήφος αγοραστής έχει αρκετές επιλογές εξατομίκευσης, σύμφωνα και με το χρώμα του αυτοκινήτου. Η καμπίνα χωρά πέντε ενήλικες, με τον πίσω πάγκο στη θέση του και σε αυτή τη περίπτωση ο χώρος αποσκευών είναι 347 λίτρα, ενώ αν σύρουμε τον πάγκο κατά 14 εκ. μπροστά, φθάνει στα 417 λίτρα. Για ογκώδη αντικείμενα, με την αναδίπλωση της πλάτης των πίσω καθισμάτων (διαιρούνται 60:40), η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.243 λίτρα.

Volkswagen AG

Το μοντέλο προσφέρεται στην Ελλάδα με τον τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1.0 TSI που αποδίδει 95 και 115 ίππους στις δύο εκδόσεις. Το 2020 θα προστεθεί και ο τετρακύλινδρος βενζίνης 1.5 TSI με ισχύ 150 ίππους, ενώ για όσους θέλουν πετρέλαιο, διατίθεται η τετρακύλινδρη έκδοση 1.6 TDI – 95 hp. Όλες οι εκδόσεις είναι σύμφωνες με την πιο πρόσφατη προδιαγραφή εκπομπής ρύπων Euro 6D-TEMP.

Η έκδοση των 95 ίππων συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, ενώ η έκδοση των 115 ίππων με μηχανικό 6 σχέσεων και προαιρετικά με το αποδοτικό DSG-7 (έχει δύο modes, normal και sport). Η έκδοση πετρελαίου συνδυάζεται με 5άρι ή DSG κιβώτιο. Όλες οι εκδόσεις κινητήρων διαθέτουν σύστημα start/stop και ανάκτησης ενέργειας κατά την επιβράδυνση.

Το T-Cross, φέρει σε επίπεδο συνδεσιμότητας, τέσσερις θύρες USB και θέση ασύρματης φόρτισης για smartphones, που μέσω του App Connect δίνει την δυνατότητα για εύκολη πλοήγηση. Παράλληλα, με μόνο προαπαιτούμενο ένα smartphone και την εφαρμογή Volkswagen Connect που είναι διαθέσιμη δωρεάν στο App Store ή το Google Play, ο οδηγός μπορεί να πληροφορείται για την κατάσταση του οχήματος, τις διαδρομές που έχει κάνει, τη μέση κατανάλωση, το διαθέσιμο καύσιμο, την τελευταία θέση που πάρκαρε το αυτοκίνητο με αυτήν να εμφανίζεται σε χάρτη στο smartphone, ακόμα και για χρήσιμα στατιστικά στοιχεία από τη χρήση του αυτοκινήτου, που κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη.

Το T-Cross εξοπλίζεται με τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού: Στάνταρ περιλαμβάνονται το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών (Pedestrian Monitoring) και ποδηλάτων με αυτόνομη πέδηση (City Emergency Brake), η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist), η κλήση έκτακτης ανάγκης, η υποβοήθηση εκκίνησης σε δρόμους με κλίση (Hill Start Assist), το σύστημα προστασίας επιβατών (σε κρίσιμες καταστάσεις προεντείνει τις ζώνες ασφαλείας, αυξάνει την πίεση των φρένων και αφήνει ένα μικρό κενό στα παράθυρα και στην ηλιοροφή), το σύστημα προειδοποίησης τυφλού σημείου (Blind Spot Detection), η αναγνώριση κόπωσης οδηγού (Driver Alert System), το σύστημα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, και το πλήρως αυτοματοποιημένο cruise control, που ρυθμίζει την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, σε συνδυασμό με την επιθυμητή ταχύτητα, για πιο άνετη οδήγηση.

Επίσης, το προαιρετικό Light Assist ρυθμίζει και εναλλάσσει αυτόματα τα μεγάλα φώτα (η γνωστή μεγάλη «σκάλα») των προβολέων ανάλογα με την κίνηση στους δρόμους.

Εξάλλου, στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, σημείωσε επίδοση άνω του 80% και στις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες στις οποίες αξιολογεί τα νέα μοντέλα ο οργανισμός: 97% στην ασφάλεια ενηλίκων, 86% σε αυτήν των παιδιών, 81% στους εκτός αυτοκινήτου χρήστες του δρόμου (πεζούς, δικυκλιστές κλπ.) και 80% στα συστήματα ασφάλειας που ανήκουν στο βασικό του εξοπλισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ανάμεσα στα μοντέλα που τα τελευταία 3 χρόνια αναδείχθηκαν ως Best in Class από τον Euro NCAP για την ασφάλεια που προσφέρουν, μόνο ένα είχε πετύχει ξανά κάτι τέτοιο και αυτό ήταν το Volkswagen Arteon, δείγμα της σημασίας που δίνει η Volkswagen στην ασφάλεια που προσφέρουν τα μοντέλα της!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα