Χλοοκοπτικό όχημα της Honda μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness με 187 χλμ./ώρα!

Χλοοκοπτικό όχημα της Honda μπήκε στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness με 187 χλμ./ώρα!

Για όσους το κούρεμα του γκαζόν ήταν μπελάς, το Honda 'Mean mower' σας υπόσχεται να κάνει αυτή τη βαρετή διαδικασία ξεχωριστά μοναδική. Αφού σας ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη πιάνοντας ταχύτητα 187 χλμ./ώρα (vid)

Τον περασμένο Ιούλιο σας ενημερώσαμε για το ταχύτερο χλοοκοπτικό μηχάνημα στον κόσμο, το ‘Mean mower’. Τώρα πλέον κατέχει τον τίτλο και με την… βούλα του οργανισμού των Ρεκόρ Guinness.

Για την δημιουργία του “Μέσου Θεριστή” -αν μπορούμε να μεταφράσουμε με αυτή τη φράση στα ελληνικά το Mean mower’- συνεργάσθηκαν η Honda Μεγάλης Βρετανίας με την Team Dynamics, δηλαδή την αγωνιστική ομάδα που υποστηρίζει την ιαπωνική φίρμα στο βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC).

 

Το όχημα το οδήγησε στην πίστα της Ταραγόνα στην Ισπανία ο Piers Ward, δημοσιογράφος του περιδικού Top Gear. Για να αναγνωριστεί το Ρεκόρ Guinness το όχημα έκανε δύο διαδρομές, στην διάρκεια των οποίων ανέπτυξε ταχύτητα 187 xλμ./ώρα ενώ επιτάχυνε από τα 0 στα 97 χλμ./ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα.

Έτσι, το χλοοκοπτικό της Honda πήρε το ρεκόρ που κατείχε ένα χλοοκοπτικό της εταιρίας John Deere, το οποίο είχε πιάσει μέση ταχύτητα 155.3 χλμ./ώρα.

 

Για τις ανάγκες του εγχειρήματος το χλοοκοπτικό της Honda «φόρεσε» έναν κινητήρα 1.000 κ.ε. VTR Firestorm superbike. Αποτέλεσμα είναι το χλοοκοπτικό της Honda να διαθέτει μεγαλύτερη αναλογία ισχύος προς βάρος από μια Bugatti Veyron!!!

Επίσης, το όχημα είναι εφοδιασμένο με κιβώτιο 6 ταχυτήτων και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα made by Cobra σπορ κάθισμα.

Και κάτι τελευταίο. Ένας από τους όρους, προκειμένου να αναγνωριστεί το Ρεκόρ, ήταν ο όχημα της Honda να μπορεί να κάνει την δουλειά για την οποία προορίζεται. Να κόβει δηλαδή το χορτάρι. Και αυτό το κάνει, όπως αποδείχθηκε στην πράξη, κινούμενο με ταχύτητα που φτάνει τα 29 χλμ./ώρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα