Ζευγάρι έχει ταξιδέψει 692.000 χλμ. με ένα Toyota Land Cruiser και συνεχίζει

Ζευγάρι έχει ταξιδέψει 692.000 χλμ. με ένα Toyota Land Cruiser και συνεχίζει

Το 1997 μπήκαν στο βιβλίο Guinness World Record, με επίτευγα το ταξίδι τους κατά μήκος του πλανήτη. Από τότε, αυτό που υποτίθεται ότι αποτελούσε ένα ξεχωριστο εγχείρημα, εξελίχθηκε σε τρόπο ζωής, για τον Εμιλ και τη Λίλιαν Σμιντ.

Το ζευγάρι, ποτέ δεν κοίταξε πίσω. Ξεκίνησε το 1984, ταξίδεψαν σε 180 χώρες το ίδιο Toyota Land Cruiser και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, είναι ακόμα στο δρόμο.

 

Μια μέρα ο Εμιλ πήγε στη σύζυγό του και της εκμυστηρεύθηκε ότι θέλει να ταξιδέψει για κάποιο χρονικό διάστημα και αυτό θα ήθελε να το κάνει μαζί της. Έτσι ξεκίνησαν με την αποστολή του Toyota Land Cruiser που είχαν στην ιδιοκτησία τους, από την Ισλανδία στη Νέα Υόρκη. Ήταν το 1984 όταν το ζευγάρι από την Ελβετία θα ξεκινούσε για ένα ταξίδι- περιπέτεια δύο χρόνων στη Βόρεια Αμερική.

 

Μετά από αυτό κατευθύνθηκαν προς τη Νότια Αμερική και στη συνέχεια στην Αφρική, την Αυστραλία, την Ασία και πίσω στην Ευρώπη.Από τότε μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν 30 χρόνια και το ακούραστο ζευγάρι εξακολουθεί να βρίσκεται στους δρόμους του κόσμου με το αγαπημένο του Land Cruiser.

 

Αυτή την περίοδο, θα τους συναντήσεις κάποιος στη Νότιο Αφρική. Μάλιστα, αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα με το αγαπημένο τους αυτοκίνητο (σπασμένος πίσω άξονας) αλλά η τοπική λέσχη Land Cruiser είναι εκεί βοηθώντας τους .

 

Άλλωστε, το Land Cruiser είναι το … σπίτι του ζευγαριού τα 30 τελευταία χρόνια, διαθέτοντας ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι, μια δεξαμενή προπανίου για τις ανάγκες για μαγείρεμα, δοχεία νερού, πτυσσόμενες καρέκλες, τραπέζι, χύτρα ταχύτητος, φίλτρο για τον καθαρισμό του νερού και μια κουνουπιέρα.

 

Όπως είναι φυσικό, το ζευγάρι διαθέτει και δική του ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ενημερώνοντας τους φίλους του για τις περιπέτειές του.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα