Εριέττα Κούρκουλου: Οργή για τις νέες εικόνες με φορτωμένα γαϊδουράκια στην Ύδρα – Κουβαλάνε μέχρι και ψυγεία

Εριέττα Κούρκουλου: Οργή για τις νέες εικόνες με φορτωμένα γαϊδουράκια στην Ύδρα – Κουβαλάνε μέχρι και ψυγεία
Φορτωμένα ιπποειδή στην Ύδρα Instagram@eriettakourkouloulatsi

Αγανάκτηση, αποτροπιασμό και σφίξιμο στο στομάχι προκαλούν τα νέα περιστατικά κακοποίησης ζώων στο νησί της Ύδρας. Άλογα και γαϊδουράκια παραπατάνε έχοντας στην πλάτη τους ακόμα και ολόκληρο ψυγείο.

Δεν πέρασε αρκετός καιρός από το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του αλόγου στην Κέρκυρα και το ζήτημα της κακοποίησης των ζώων αποτελεί ένα ζήτημα που για πολλούς περνάει ακόμα στα ψιλά.

Όσο κι αν οι καταγγελίες για τη συστηματική εκμετάλλευση και κακοποίηση που υφίστανται άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια στην χώρα μας ως ζώα εργασίας και ως τουριστική ατραξιόν διαδέχονται η μία την άλλη και ο ευρωπαϊκός κανονισμός, ο οποίος ισχύει από το 2008 για όλες τις χώρες της ΕΕ, δεν λέει να εφαρμοστεί, όπως είχε αναφέρει μιλώντας στο The Magazine και τη Μαριλένα Κουντούρη η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Ειρήνη Μολφέση, τα ιπποειδή εξακολουθούν να κακοποιούνται και να βασανίζονται.

Τρανή απόδειξη, οι νέες φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσίευσε στον λογαριασμό της στο Instagram η Εριέττα Κούρκουλου από το νησί της Ύδρας.

Άλογα και γαϊδουράκια φαίνονται να κουβαλάνε ογκώδη πακέτα, ακόμα και ένα ολόκληρο ψυγείο, κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και ενώ φαίνονται να μην μπορούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος και να παραπατάνε. Όλα αυτά υπό το αδιάφορο βλέμμα των Αρχών.

Καταγγέλλοντας τα νέα περιστατικά κακοποίησης ζώων, η Εριέττα Κούρκουλου η οποία είναι ιδαίτερα ευαισθητοποιημένη στο συγκεκριμένο θέμα αφού μεταξύ άλλων έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία των ζώων δημιουργώντας τις οργανώσεις ‘Save a Greek Stray’ και ‘A promise to animals’, προχώρησε σε μία οργισμένη αντίδραση μέσω του λογαριασμού της, τονίζοντας ότι δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες το 2023.

Όταν ήμουν μικρότερη υπέκυπτα εύκολα στον θυμό και λειτουργούσα παρορμητικά. Πλέον ωρίμασα. Θα έρθω προετοιμασμένη με λύσεις. Με απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που ξέρω ότι θα τεθούν. Όμως θα έρθω γιατί δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες το 2023“, έγραψε.


Δείτε τα βίντεο

Η ίδια έχει πάρει ξανά θέση για την κακοποίηση των ιπποειδών και όσα συμβαίνουν σε τουριστικά μέρη της χώρας, εξιστορώντας τη δική της ιστορία όταν ως μικρή έκανε ιππασία και αντίκρισε για πρώτη φορά το δικό της άλογο. Πλέον όμως όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που πραγματοποίησε στις αρχές Ιουλίου, “τα ιπποειδή δεν έχουν καμία υποχρέωση να μας κουβαλάνε στις πλάτες τους. Δεν γίνεται συνεχίζουμε να μεταφέρουμε αυτή την τόσο προβληματική εκδοχή της αγάπης στα παιδιά μας. Οι γονείς μας δεν ήξεραν. Εμείς όμως ξέρουμε“.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα