O Τζόνι Ντεπ (ξανα)διεκδικεί 50 εκατ. δολάρια από την Άμπερ Χερντ

O Τζόνι Ντεπ (ξανα)διεκδικεί 50 εκατ. δολάρια από την Άμπερ Χερντ
H Άμπερ Χερντ και ο Τζόνι Ντεπ @2021 AP Photo/Joel Ryan

Το διαζύγιο του Τζόνι Ντεπ με την Άμπερ Χερντ εκδόθηκε το 2017. Μέχρι σήμερα δεν έχουν σταματήσει να μηνύουν ο ένας τον άλλον. Δικαστήριο της Βιρτζίνια επέτρεψε στον 58χρονο να διεκδικήσει αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων για δυσφήμιση, απορρίπτοντας το αίτημα της 35χρονης να μη γίνει η δίκη.

Η σχέση του Johnny Depp με την Amber Heard προκαλεί έως και θλίψη για το πού μπορούν να οδηγηθούν δυο άνθρωποι που υποστήριζαν πως αγαπιούνται. Στο τελευταίο τεύχος των καταγγελιών που κάνουν ένθεν κι ένθεν οι ηθοποιοί, οι οποίοι χώρισαν το 2017, ο Depp άκουσε δικαστή να του λέει πως μπορεί να διεκδικήσει 50.000.000 δολάρια από την πρώην του σύζυγο, για δυσφήμιση. Aμφότεροι έχουν προχωρήσει στη ζωή τους και έχουν κάνει νέες σχέσεις, εν τούτοις όπως αποδεικνύεται, δεν αφήνουν ο ένας τον άλλον σε ηρεμία.

Τι είχε προηγηθεί

Μολονότι όλοι της έλεγαν να μην το κάνει -γιατί θα επηρέαζε την καριέρα της- η Heard αποφάσισε το 2010 να ενημερώσει τον κόσμο πως είναι bisexual. Είχε πει ότι “δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες. Είχα επιτυχημένες σχέσεις με άνδρες και γυναίκες. Αγαπώ όποιον αγαπώ. Ο άνθρωπος με ενδιαφέρει”.

Από το 2008 έως το 2012 διατηρούσε δεσμό της με την φωτογράφο Tasya van Ree. Το 2009 είχε συλληφθεί για ενδοοικογενειακή βία. Βάσει της σχετικής καταγγελίας, είχε αρπάξει την σύντροφο της και την είχε χτυπήσει στο χέρι. Η van Ree δεν είχε καταθέσει μήνυση και ως εκ τούτου το συμβάν έμεινε μεταξύ των πρωταγωνιστών και των αρχών, έως τη διαδικασία έκδοσης διαζυγίου με τον Depp το 2016.

Είχαν γίνει ζευγάρι το 2012, μετά το τέλος της πολυετούς σχέσης του Depp με τη Vanessa Paradis και ενώ είχαν γνωριστεί στα γυρίσματα της ταινίας Rum Diary. Παντρεύτηκαν το 2015. Τον Απρίλιο του ίδιου έτους παραβίασε τους νόμους βιοασφάλειας της Αυστραλίας, όταν δεν δήλωσε τους σκύλους της κατά την άφιξη τους στο Queensland για τα γυρίσματα ταινίας. Δήλωσε ένοχη για παραποίηση εγγράφων καραντίνας (στην οποία έπρεπε να μπουν οι σκύλοι, βάσει νόμων) και εξήγησε ότι για το λάθος της έφταιγε η αϋπνία της. Μαζί με το σύζυγο της ζήτησαν συγγνώμη, μέσω video που πόσταραν.

Η 35χρονη κατέθεσε αίτηση διαζυγίου το Μάιο του 2016 και εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα, καθώς είχε υποστηρίξει πως καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης της με τον ηθοποιό ήταν θύμα λεκτικής και σωματικής κακοποίησης “κυρίως όταν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών”. Ο Depp είχε πει ότι “προσπαθούσε να εξασφαλίσει πρόωρη οικονομική απόφαση”. Τελικά, το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το Γενάρη του 2017, έπειτα από συμβιβασμό. Κατόπιν, το ζευγάρι εξέδωσε ανακοίνωση Τύπου στην οποία έγραψε πως “η σχέση ήταν έντονα παθιασμένη και μερικές φορές ασταθής, αλλά πάντα υπήρχε αγάπη”. Διευκρινιζόταν επίσης, πως ουδέποτε υπήρξε σωματική ή συναισθηματική βλάβη.

Σύμφωνα με το deal που έκαναν, ο Depp έδωσε στην Heard αποζημίωση 7.000.000 δολαρίων. Εκείνη είπε πως θα προχωρήσει σε δωρεά στο νοσοκομείο παίδων του Λος Άντζελες και Αμερικανική Ένωση Πολιτικών δικαιωμάτων. Τον Ιανουάριο του 2021 οι δικηγόροι της ενημέρωσαν πως δεν πέρασε από τη θεωρία στην πράξη, καθώς ο Depp είχε καταθέσει εναντίον της μήνυση και την ανάγκασε να ξοδέψει εκατομμύρια στην υπερασπιστική γραμμή “των ψευδών κατηγοριών” εναντίον της.

Ποιες ήταν οι κατηγορίες που απηύθυνε ο Depp στη Heard;

Στη μήνυση που κατέθεσε στις αρχές το 2019 ο Depp, έλεγε πως η Heard τον είχε δυσφημίσει, σε άρθρο που είχε γράψει στην Washington Post για τις εμπειρίες της ως μέλους κακοποιητικής σχέσης. Δεν ανέφερε ποτέ το όνομα του Depp, εν τούτοις τον είχε κατηγορήσει πολλάκις για ενδοοικογενειακή βία. Το κείμενο κατέληγε ως εξής: “Έγινα το δημόσιο πρόσωπο της ενδοοικογενειακής βίας και βίωσα όλη τη δύναμη της οργής που εκφράζει ο πολιτισμός μας για τις γυναίκες που τολμούν να μιλήσουν”. Ο ηθοποιός σημείωνε πως το θύμα της κακοποίησης ήταν εκείνος και ζητούσε ως αποζημίωση 50.000.000 δολάρια.

Ο 58χρονος κινήθηκε το Νοέμβριο του 2020 και εναντίον της εφημερίδας Sun που τον είχε αποκαλέσει wife beater -σε άρθρο του 2018. Στα έγγραφα αναφερόταν και ότι η Heard δεν είχε δώσει εκεί όπου είχε υποσχεθεί τα χρήματα που πήρε από το διαζύγιο, ενώ ο Depp είχε καταθέσει περισσότερα από 100.000 δολάρια -όπως είχε δεσμευθεί- στο όνομα της Heard στο νοσοκομείο παίδων του Λος Άντζελες. Το νοσοκομείο είχε ζητήσει το 2019 να μάθει αν η ηθοποιός είχε σκοπό να κάνει ό,τι είχε πει ή όχι. Εκείνη δεν απάντησε. Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μεγάλης είπε πως ήταν τελικά, συνεπής “μετά κάτι προβλήματα που αντιμετώπισα με τον πρώην σύζυγο μου”. Παρεμπιπτόντως, το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε πως “οι ισχυρισμοί της Sun ήταν ουσιαστικά αληθείς, με τις 12 από τις 14 καταγγελίες να αποδεικνύονται, σε αστικό επίπεδο”.

Το 2021 αποκαλύφθηκε, τελικά πως η Heard δεν έκανε τη δωρεά που είχε υποσχεθεί. Ο δικηγόρος της είπε πως φταίει η μήνυση (για δυσφήμιση) του Depp, που είχε ως συνέπεια τη μήνυση της Heard εναντίον του πρώην συζύγου της (για ενορχήστρωση επίθεσης που της έγινε στο Twitter προκειμένου να χάσει τις δουλειές της στο Aquaman και τη L’Oreal), με την οποία ζητούσε 100.000.000 δολάρια.

Το Μάρτιο του τρέχοντος έτους εκδικάστηκε η έφεση που είχε καταθέσει ο Depp και απορρίφτηκε. Δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έκανε την ανάλογη καταγγελία στο δικαστήριο της Fairfax County, της Βιρτζίνια.

Ζητούσε 50.000.000 δολάρια για δυσφήμιση, με τους δικηγόρους του να υποστηρίζουν πως ο πελάτης τους ουδέποτε υπήρξε βίαιος εις βάρος της πρώην συζύγου του που προέβη σε ψευδείς δηλώσεις, το 2016. “Οι δηλώσεις αυτές ήταν μέρος περίτεχνης φάρσας που είχε ως στόχο να δημιουργηθεί θετική δημοσιότητα για την κυρία Heard και να προωθήσει την καριέρα της”.

Η Heard απάντησε με αίτημα να απορριφθεί η εκδίκαση της υπόθεσης, βάσει όσων είχαν αποφασιστεί στη Μεγάλη Βρετανία. Την Τετάρτη 18/8 έγινε γνωστό πως η δικαστής Penny Azcarate απέρριψε το αίτημα της ηθοποιού και η υπόθεση θα εκδικαστεί το 2022. Στο σκεπτικό, η δικαστής ανέφερε ότι “η κυρία Heard υποστηρίζει πως ήταν σε συνάφεια με τη Sun, γιατί είχαν το ίδιο ενδιαφέρον στην υπόθεση. Για να υπάρξει όμως, συνάφεια πρέπει τα συμφέροντα της ιδίας να είναι ακριβώς τα ίδια με εκείνα της Sun. Τόσο που η εκπροσώπηση της Sun για τα συμφέροντα της να εκπροσωπεί και τα νομικά δικαιώματα της Heard. Αυτά της εφημερίδας βασίστηκαν στο αν ήταν ψευδή τα όσα γράφτηκαν σε άρθρα της. Εκείνα της κυρίας Heard σχετίζονται με το αν τα όσα δημοσιεύτηκαν ήταν ψευδή. Επίσης, η κυρία Heard δεν αναφέρθηκε ποτέ ως κατηγορούμενη”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα