Κερδίστε εισιτήρια για την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας

Κερδίστε εισιτήρια για την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας

Δηλώστε συμμετοχή και κερδίστε τρεις διπλές προσκλήσεις για το Μέγαρο Μουσικής και την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας με τον κορυφαίο μαέστρο Βασίλι Σινάισκι και τους σολίστες Γιούλιαν Ράχλιν και Δημήτρη Σγούρο

Το NEWS 247 σας προσφέρει την ευκαιρία να κερδίσετε 3 διπλές προσκλήσεις για να παρακολουθήσετε στις 25 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής την Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας στις 8:30 μ.μ., Αίθουσα Χρήστος  Λαμπράκης.

Σύνολο  με μεγάλη παράδοση, το μουσικό πρόσωπο της Γαλλίας σε όλο τον κόσμο, η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας δίνει δυο συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, με τον διάσημο Ρώσο μαέστρο, Βασίλι Σινάισκι και με δύο έξοχους σολίστ, τον βιολονίστα Γιούλιαν Ράχλιν και τον πιανίστα Δημήτρη Σγούρο.

Στις 25 Φεβρουαρίου, το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει έργα Ντβόρζακ (Εισαγωγή Καρναβάλι), Σιμπέλιους (Συμφωνία αρ. 1) και Μέντελσον (Κοντσέρτο για βιολί) με σολίστ τον Γιούλιαν Ράχλιν.Οι  συναυλίες της Εθνικής Ορχήστρας  ανήκουν στη δημοφιλή Σειρά Μεγάλες Ορχήστρες – Μεγάλοι Μαέστροι.Χορηγός των εμφανίσεων της Εθνικής Ορχήστρας της Γαλλίας είναι η Εθνική Τράπεζα.

Η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας

Η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας (Orchestre National de France – ONF)δημιουργήθηκε το 1934, η πρώτη επίσημη συμφωνική ορχήστρα που απέκτησε η Γαλλία, και λίγο πριν τελειώσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, το 1944, απέκτησε τη μόνιμη στέγη της, το Θέατρο των Ηλυσίων Πεδίων. Στα 80 σχεδόν χρόνια της ύπαρξής της, συνέδεσε τη φήμη της με τους κορυφαίους μαέστρους και σολίστες  του μουσικού σύμπαντος και μια από τις δάφνες της είναι η τόλμη της να παρουσιάζει σε πρεμιέρες  πρωτοποριακά έργα του 20ου αιώνα και να καθιερώνει τους συνθέτες τους στον μουσικό κανόνα: Πιέρ Μπουλέζ, Ολιβιέ Μεσιάν, Εντγκάρ Βαρέζε, Ιάννης Ξενάκης, Ανρί Ντυτιγέ.

Οι μουσικοί της διευθυντές υπήρξαν  πάντα οι κορυφαίοι κάθε εποχής: Σεργκίου Τσελιμπιντάκε, Λόριν Μάαζελ, Σαρλ Ντυτουά, Κουρτ Μαζούρ και από το 2008, ο Ιταλός Ντανιέλε Γκάτι. Από το πόντιουμ της Ορχήστρας πέρασαν μυθικά ονόματα: Λέοναρντ Μπερνστάιν, Σερ Κόλιν Ντέιβις, Άνταλ Ντοράτι, Γιουτζίν Γιόχουμ, Ίγκορ Μάρκεβιτς, Ρικάρντο Μούτι, Σέιζι Οζάουα, Σερ Γκέοργκ Σόλτι, Γιεβγένι Σβετλάνοφ, Γιούρι Τεμιρκάνοφ. Συνεργάστηκε με τους λαμπρότερους σολίστ: Μάρθα Άργκεριχ, Κλάουντιο Αράου, Βλάντιμιρ Ασκενάζι, Νέλσον Φρέιρε, Γιο-Γιο Μα, Γιεχούντι Μενουχίν, Αννε- Σοφί Μούτερ, Σβιάτοσλαβ Ρίχτερ, Μστισλάβ Ροστροπόβιτς, Άιζακ Στερν, Άρθουρ Ρούμπιστάιν.

Η σπουδαία αυτή ορχήστρα έρχεται στην Αθήνα, με μια από τις επιβλητικότερες  παρουσίες στο πόντιουμ, τον Ρώσο, Βασίλι Σινάισκι (γ.1947) έναν μαέστρο που έχει κατακτήσει παγκόσμια φήμη και αποδοχή, αγαπητός στο κοινό, τους κριτικούς και τους μουσικούς.

«Σπάνια συναντάς έναν μαέστρο που διευθύνει την μουσική με τόση διαύγεια και σιγουριά», έγραψε η εφημερίδα Γκάρντιαν, μετά από συναυλία του στο Λονδίνο και η Λάιπσιγκερ Φοκστσάιτουνγκ, της Λειψίας μετά από συναυλία με την Γκεβάντχάους, σημείωσε ότι « Ο Σινάισκι με την ακρίβεια, την ευαισθησία και την άψογη τεχνική, ακόνισε τις αισθήσεις της ορχήστρας.

Η Γκεβάντχάους σπάνια παίζει με τόση άπλετη γενναιοδωρία, με τόσο ευέλικτο δυναμισμό, με τόσο αισθησιακή απόδοση των χρωμάτων, με τόσο πλούτο αποχρώσεων και τέτοιο έλεγχο στην αρχιτεκτονική της μουσικής».

Ψηλός και ευθυτενής, διευθύνει χωρίς  μπαγκέτα, με μετρημένες κινήσεις, που  κυρίως ενθαρρύνουν τους μουσικούς  να δώσουν τον δικό τους εαυτό στα  κομμάτια. Ο Σινάισκι εμπιστεύεται τους μουσικούς και τους παροτρύνει  να ακούνε ο ένας τον άλλον στις συναυλίες. Μουσικός Διευθυντής στο Θέατρο Μπολσόι της Μόσχας και συχνά καλεσμένος σε μεγάλες ορχήστρες σε όλο τον κόσμο, ο Σινάισκι, ξέρει να δίνει σχήμα στη μουσική και να κερδίζει το κοινό με την ήρεμη δύναμή του στο πόντιουμ.

Ο Γιούλιαν Ράιχλιν, από τους πιο συναρπαστικούς βιολονίστες της εποχής μας,  γεννήθηκε στη Λιθουανία το 1974, αλλά από τα 4 χρόνια του έζησε στη Βιέννη, όπου κατέφυγαν οι αντικαθεστωτικοί γονείς του. Με γερές μουσικές σπουδές και με την αποδοχή μεγάλων ορχηστρών και μαέστρων, ο Ράχλιν, εδώ και 24 χρόνια γοητεύει το κοινό σε  όλο τον κόσμο με τον πλούσιο ήχο του, την απαράμιλλη μουσικότητά του και τις εξαιρετικές εκτελέσεις του. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση –και μετά από πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς- με τη Φιλαρμονική της Βιέννης και μαέστρο τον Ρικάρντο Μούτι, και ήταν ο νεότερος βιολονίστας που εμφανίστηκε ποτέ με τη διάσημη αυτή ορχήστρα.

Ανήσυχος  και με διάθεση να διευρύνει τους ορίζοντές του, ο Ράχλιν αποσπάει τον έπαινο των κριτικών και ως σολίστ της βιόλας και εδώ και λίγο καιρό δοκιμάζει τις δυνάμεις του και στη διεύθυνση ορχήστρας.  Φέτος συμπληρώνονται 12 χρόνια από τότε που δημιούργησε το φεστιβάλ «Julian Rachlin & Friends», στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, μια πλατφόρμα για φρέσκες και εμπνευσμένες δημιουργίες, σε συνεργασία με νέους και καθιερωμένους μουσικούς και ηθοποιούς. Παράλληλα με τη μουσική του καριέρα, ο Ράχλιν έχει αναγνωριστεί και για τη φιλανθρωπική του δραστηριότητα – είναι Πρεσβευτής Καλής Θέλησης  της UNESCO-  και για την αφοσίωσή του σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ο Δημήτρης Σγούρος αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους σπουδαιότερους πρεσβευτές της Ελλάδας στο εξωτερικό, το πρωτοφανές ταλέντο του οποίου έχουν αναγνωρίσει στο παρελθόν θρυλικές μορφές της μουσικής 20ού αιώνα, όπως ο Σβιατοσλάβ Ρίχτερ, ο Μστισλάβ Ροστροπόβιτς και ο Κλάουντιο Αμπάντο. Στα 15 του είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Μαίρυλαντ και στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου, είχε αποσπάσει βραβεία σε τέσσερις διαγωνισμούς πιάνου και είχε προσκληθεί να λάβει μέρος σε συναυλίες και ηχογραφήσεις με μυθικούς μαέστρους όπως ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν. Έχει γνωρίσει την επιτυχία τόσο μέσα από ζωντανές εμφανίσεις σε μεγάλες αίθουσες σε όλο τον κόσμο, όσο και μέσα από ηχογραφήσεις και ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις, συνεργαζόμενος με μεγάλους ερμηνευτές και συνοδευόμενος από κορυφαίες ορχήστρες υπό τη διεύθυνση φημισμένων αρχιμουσικών.

Ο Δημήτρης Σγούρος, από πολύ νεαρή ηλικία, παράλληλα με τις ατομικές εμφανίσεις του, δίνει τακτικά συναυλίες μουσικής δωματίου συμπράττοντας με διακεκριμένους Έλληνες και ξένους σολίστ και σύνολα. Ο διεθνούς φήμης πιανίστας είναι επίσης περιζήτητος δάσκαλος. Έχει δώσει σεμινάρια και διαλέξεις σε γνωστά Πανεπιστήμια της ημεδαπής και της αλλοδαπής, ενώ το όνομά του φέρουν αξιόλογα διεθνή φεστιβάλ (Λουμπλιάνα, Αμβούργο, Σιγκαπούρη). Για την καλλιτεχνική του προσφορά έχει τιμηθεί με σημαντικά βραβεία, όπως αυτό της Ακαδημίας Αθηνών, το βραβείο «Λεονάρντο Ντα Βίντσι» κ.ά.

Πληροφορίες

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι: €19,00 – 35.00 – 50,00 – 70,00€ (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: € 9,50 (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 13,00(65+, πολύτεκνοι)

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του ΜΜΑ: www.megaron.gr

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα