ΙΚΑ: 600 ακίνητα σε πλειστηριασμό και 7.000 κατασχέσεις σε οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών

ΙΚΑ: 600 ακίνητα σε πλειστηριασμό και 7.000 κατασχέσεις σε οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών

Εντάλματα κατάσχεσης, πλειστηριασμοί και χιλιάδες κατασχέσεις από το ΙΚΑ

Πάνω από εξακόσιους πλειστηριασμούς και και πάνω από επτά χιλιάδες κατασχέσεις έκανε το ΙΚΑ σε οφειλέτες ασφαλιστικών εισφορών ενώ μόνο τον Ιούλιο απέστειλε ειδοποίηση κατάσχεσης σε 763 οφειλέτες, εξέδωσε εντάλματα κατάσχεσης σε 153 οφειλέτες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΚΑ που παρουσιάζει το dikaiologitika.gr 7.449 είναι από την αρχή του έτους τα εντάλματα κατάσχεσης που εκδόθηκαν ,για οφειλές προς το ΙΚΑ , ενώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014 ο ασφαλιστικός φορέας προχώρησε σε 687 κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αναγκαστικών μέτρων που έδωσε στη δημοσιότητα το Ίδρυμα  στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2014 εκδόθηκαν 7.449 εντάλματα κατάσχεσης για χρέη προς το ταμείο, κατασχέθηκαν 687 ακίνητα, προχώρησαν καταχέσεις κινητής περιουσίας σε 3.958 υποθέσεις, ενώ ολοκληρώθηκαν και 611 πλειστηριασμοί.

Mόνο τον Ιούλιο εστάλησαν 763 ειδοποιητήρια κατάσχεσης σε οφειλέτες, εξέδωσε εντάλματα κατάσχεσης σε 153 περιπτώσεις, προχώρησε σε 5 κατασχέσεις ακινήτων, σε 107 κατασχέσεις κινητής περιουσίας και σε 4 πλειστηριασμούς.

Τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης αναμένεται να ενταθούν το επόμενο διάστημα προς τους οφειλέτες του Ιδρύματος αφού η Ταμειακή «ασφυξία» που βρίσκεται το Ταμείο το αναγκάζει να βρει κάθε πηγή χρηματοδότησης.

Το ΙΚΑ έχει προϋπολογίσει έλλειμμα 807,9 εκατ. ευρώ λαμβάνοντας υπόψη τα μειωμένα (λόγω της ανεργίας και των μειώσεων των μισθών) έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές και τις δαπάνες για πληρωμές συντάξεων και άλλων παροχών. Το ΙΚΑ έχει ήδη απορροφήσει 1,5 δισ. ή το 64% των ετήσιων πιστώσεων.

Διαβάστε ακόμη στα dikaiologitika.gr:

Βάσεις 2014 τέλος η αγωνία για τους υποψηφίους

ΕΝΦΙΑ ανακοινώνονται οι αλλαγές και οι διορθώσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα