Πλακιωτάκης: Αναθεωρούνται τα μέτρα για τον κορoνοϊό στα πλοία

Πλακιωτάκης: Αναθεωρούνται τα μέτρα για τον κορoνοϊό στα πλοία
Εικόνα από το λιμάνι του Πειραιά Eurokinissi

Ανοικτό το ενδεχόμενο αύξησης της πληρότητας των πλοίων άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης. Αναλυτικά τι δήλωσε για τις αναθεωρήσεις που εξετάζονται.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, μίλησε στο κανάλι του OPEN για τη χαλάρωση των μέτρων στα πλοία με “σημαντική αύξηση” της πληρότητας.

Είχαμε δηλώσει από την αρχή ότι εφόσον τα μέτρα τηρούνται και εφόσον τα δεδομένα μας το επιτρέπουν, εμείς είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε αναθεωρήσεις. Έχουμε προτείνει εκ νέου αναθεώρηση του πρωτοκόλλου με δεδομένο ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα μας το επιτρέπουν. Ήδη γίνονται συστηματικοί έλεγχοι από το Λιμενικό Σώμα. Σε μεγάλο βαθμό έχει προστατευθεί η δημόσια υγεία και των επιβατών και των κατοίκων των νησιών”, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

“Mέσα στον Ιούλιο να περιμένετε εκ νέου αναθεώρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου προς τα πάνω. Δεν θέλω να πω ακριβή νούμερα, αλλά σίγουρα η πληρότητα θα είναι παραπάνω από το 65%”,τόνισε ο υπουργός.

Ο κ. Πλακιωτάκης παραδέχθηκε ότι “παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού ιδιαιτέρως σε μικρά λιμάνια, όπως του Αργοσαρωνικού τα οποία και επιλύσαμε”. Όπως τόνισε, “στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά. Τα νησιά μας είναι ασφαλή”.

“Θα συνεχίσουν οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα στελέχη του λιμενικού. Είναι και ζήτημα ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα. Αν τηρούμε τα βασικά μέτρα θα αντιμετωπίσουμε σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο της διασποράς”, δήλωσε ο υπουργός.

“Για την ώρα δεν είναι ανησυχητική η κατάσταση. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας δημιουργεί αισθήματα εφησυχασμού”, συμπλήρωσε ο κ. Πλακιωτάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας εντός πλοίων, πέραν του καταστρώματος, όπως και η τήρηση αποστάσεων είναι υποχρεωτική.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα