Ειδομένη: 3.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό, 1.300 οι εγκλωβισμένοι

Ειδομένη: 3.000 πρόσφυγες στον καταυλισμό, 1.300 οι εγκλωβισμένοι
Migrants sit at no man's land, as Macedonian policemen guard the borders of their country near Idomeni village, northern Greece on Thursday, Nov. 19, 2015. The United Nations refugee agency says Macedonia has begun allowing only people from Syria, Iraq and Afghanistan to cross its southern border from Greece, while Greek authorities say migrants of other nationalities are gathering on the Greek side of the border and blocking the crossing completely. (AP Photo/Giannis Papanikos) Associated Press

Σε 3.000 ανέρχονται όσοι παραμένουν στον καταυλισμό στην Ειδομένη, σε 1.300 δεν επιτρέπουν οι αρχές της ΠΓΔΜ τη διέλευση

Σε 1.500 ανέρχονται τα άτομα στα οποία από το πρωί του Σαββάτου (21/11) οι αρχές της ΠΓΔΜ έχουν επιτρέψει να διέλθουν τα σύνορα με την Ελλάδα και να μπουν στο έδαφος της γειτονικής χώρας.

Στον καταυλισμό, ο οποίος έχει δημιουργηθεί στην ουδέτερη ζώνη και τον οποίο από το πρωί επισκέπτεται ο αναπληρωτής υπουργός για μεταναστευτικά θέματα, Γιάννης Μουζάλας, παραμένουν περίπου 3.000 άτομα.

Από αυτά υπολογίζεται ότι περίπου 1.300 δεν είναι κάτοχοι διαβατηρίων Συρίας, Ιράκ και Αφγανιστάν, στα οποία οι αρχές της ΠΓΔΜ επιτρέπουν τη διέλευση, με αποτέλεσμα να παραμένουν εκεί από την Πέμπτη, που ξεκίνησε η εφαρμογή του μέτρου από τη γείτονα χώρα.

Από τότε περίπου 200 από αυτούς πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία στη σιδηροδρομική γραμμή με αποτέλεσμα να μην διεξάγονται τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα